Hotelli nousee taivaalle - luksusta Boeing 757-koneessa

FSH_1960_aspect16x9Hotelliketju Four Seasons tekee uuden aluevaltauksen ja esitteli luksuskoneen, jolla voi matkata ympäri maailman. Yhtiön julkistama kiiltävän mustaksi maalattu Boeing 757-200 -kone (G-TCSX) tarjoaa huippuluokan matkustajakokemuksen. Alunperin marraskuussa 2014 esitelty projekti on valmis ja ensimmäinen maailmanympärimatka on edessä.

”Meidän hotelliemme tiloilta odotetaan uusia kokemuksia. Samat odotuksen koskevat myös Four Seasonsin yksityiskonetta”, sanoi Four Seasons hotellin designista vastaava johtaja Dana Kalczak.

”Keskeiset tavoitteet mukavuuden ja toiminnallisuuden saavuttamiseksi ovat noudattaneet tiukkoja lentokoneiden turvallisuusvaatimuksia. Halusimme luoda poikkeuksellisen ylellisen tunnelman ja inspiraatiomme tuli shampanjasta ja kaviaarista”.

FSH_1954_aspect16x9Four Seasonsin erikoiskoneessa on vain 52 makuuasentoon kääntyvää matkustajapaikkaa. Perinteisessä lentoyhtiökäytössä paikkoja on lähes 200. Konetyyppi on suomalaismatkaajille tuttu mm. Finnairin ja Air Finlandin lomalennoilta. Four Seasonsin käyttämä wingletein varustettu koneyksilö on operoinut juuri Air Finlandin lentoja.

Konetta operoidaan kymmenen hengen miehistöllä, jossa ovat mukana myös pääkokki, apukokki, concierge-palvelut sekä palvelujohtaja. Lennoilla tarjottava kuohujuomamerkki on tietenkin Dom Pérignon. Four Seasonsin konetta operoi kolmen ohjaajan voimin tilauslentoihin erikoistunut TAG Aviation UK.

"Tavoitteenamme on luoda Four Seasons yksityiskoneesta hotellikokemus, joka tuo mukanaan innovatiivisia tuoreista raaka-aineista valmistettuja aterioita, jotka tarjotaan luksuslautasilta ja liinoilta kaikilla Four Seasonin tutuilla palveluelementeillä. Ainoa ero on pieni täristys lentäessämme turbulenssissa”, jatkoi Kalczak.

Jokainen Four Seasons -matka sisältää lennot, maakuljetukset, suunnitellut kohdevierailut, tarjoiluineen koko matkan ajan. Yöpymiset tehdään ketjun omissa hotelleissa ympäri maailman.

FSH_1957_aspect16x9Ensimmäinen maailmanympärimatka on lähtee 16. elokuuta 2015 Seattlesta suuntautuen Tokioon, Pekingiin, Malediiveille, Serengetiin, Istanbuliin, Pietariin, Marrakeshiin päätyen lopulta New Yorkiin 8. syyskuuta. Hintaa halvimmalle lipulle tulee 119 000 Yhdysvaltain dollaria.

Vuodelle 2016 on suunniteltu kaikkiaan neljä maailmanympärimatkaa ja niiden lähtöhinnat ovat 100 000 – 137 000 Yhdysvaltain dollaria. Ensimmäinen neljästä suunnitellusta matkasta lähtee liikkeelle 26. tammikuuta 2016 Los Angelesista ja suuntautuu Konaan, Bora Boralle, Sydneyhin, Balille, Chiang Maihin, Mumbaihin, Prahaan ja päätyen lopulta Lontooseen 18. helmikuuta.

Four Seasons yksityiskonetta voi vuokrata koko henkilökunnan kanssa myös tilauslennoille.

Four Seasons Hotels Ltd. on kansainvälinen vuonna 1961 perustettu hotelliketju. Sen omistajiin kuuluvat Bill Gates, saudiliikemies Al-Walid ibn Talal sekä pienellä osuudella yhtiön perustaja Isadore Sharp. Ketjulle on tulossa hotelli mm. Jeddaan rakentuvaan noin kilomerin korkuiseen Kingdom Toweriin.