Huippukokit uudistavat Finnairin menun - 90-vuotisjuhliin Bruunin retrojuliste

Finnair_90v_menu90-vuotisjuhlavuottaan viettävä Finnair uudistaa business-luokan ruokatarjoiluaan. Menusta vastaavat kotimaiset huippuluokan keittiömestarit. Marimekko saa tuotteilleen yhä näkyvämmän osan Finnairin matkustamoissa. Legendaarinen graafikko Erik Bruun ja Finnair julkistivat uuden retrohenkisen julisteen juhlavuoden kunniaksi.

Finnairin business-luokan uudet menut ovat  Suomen tunnetuimpiin keittiömestareihin kuuluvien keittiömestareiden Pekka Terävän ja Tomi Björckin käsialaa.

Skandinaaviseen keittiöön erikoistuneen Pekka Terävän menukokonaisuuteen kuuluu muun muassa poron ulkofilee, tattipyreetä, uunissa paistettua puikulaperunaa ja luomuohraa.

"Skandinaavinen ruoka yhtyy erinomaisesti japanilaiseen. Ainoa ero raaka-aineiden käsittelyssä on soija", sanoo Pekka Terävä uusien ruokien ääreltä.

Finnair_90v_menu2Tomi Björckin luoma menu jakaantuu thai-ruokaan ja japanilaisen keittiön antimiin. Thai style -menussa pääraaka-aineina käytetyt lihat ja kasvisvaihtoehdossa talvikurpitsa saavat ylleen itämaisten mausteiden sinfonian. Japanilaisessa menussa herkutellaan muun muassa ramen-nuudeleilla ja tryffeli-yuzu-kastikkeella maustetulla lohella.

"Keveys ja raikkaus ovat pääosassa mutta toki myös täytettä on saatava", kommentoi Tomi Björk uusia ruokiaan.

Ateriakokonaisuuksia täydentävät niihin erityisesti valitut viinit. Uudet bisnesluokan menut otetaan käyttöön syksyn 2013 aikana. Ruoat valmistaa Finnairin yhteistyökumppani LSG Sky Chefs.

Finnair_90v_A350Lokakuussa 2012 ilmoitetun Marimekko-yhteistyön myötä klassikkoprintit tulevat osaksi Finnairin asiakkaiden lentomatkaa. Marimekon astiastot ja tekstiilit tulevat business-luokan käyttöön ja sama teema jatkuu myös kaukolentojen sekä Euroopan lentojen economy-luokissa.

"Luvassa on edelleen aiemmin ilmoitettu toinen Marimekko-teemainen koneen special livery, mutta aikataulua ei ole vielä julkistettu", sanoo Finnairin asiakaspalvelusta vastaava johtaja Anssi Komulainen.


90-vuotisjuhlat pyörähtävät käyntiin

Finnair_90v_juhlatilaFinnair juhlistaa 90-vuotista taivaltaan henkilökunnan ja suurasiakkaidensa kanssa erillisinä juhlapäivinä Helsingin Kaapelitehtaalla. Juhlissa esiintyy mm. kotimaisia eturivin artisteja.

Finnair on maailman viidenneksi vanhin yhä toimiva lentoyhtiö ja se valmistautuu juhlavuotensa jälkeen vastaanottamaan A350 XWB -koneita laivastoonsa ensimmäisenä eurooppalaisoperaattorina.

  Finnair_90v_BruunJuhlien kunniaksi Finnair on painattanut erikoiserän 90-vuotisjuhlajulistetta, jonka suunnittelusta on vastannut suomalainen huippugraafikko Erik Bruun. Hän on suunnitellut Finnairille mm. Destination North -julisteen vuonna 1958.

Erik Bruun (s.1926) tunnetaan parhaiten julisteistaan, jotka olivat 1950- ja 60-luvuilla tärkeä markkinaviestinnän väline. Hänen työnsä ovat osa suomalaista kulttuuriperintöä.

 

Lue myös: