IAG edelleen kiinnostunut portugalilaisesta TAP-lentoyhtiöstä

British Airwaysin ja Iberian omistava IAG (International Consolidated Airlines Group S.A.) on ilmaissut olevansa edelleen kiinnostunut TAP Portugal -lentoyhtiöstä, kertoo Air & Travel Business News. IAG sai juuri päätökseen englantilaisen British Midland Internationalin (BMI) ostamisen Lufthansalta.

Transportes Aéreos Portuguesesilla on kattava reittiverkosto Etelä-Amerikkaan ja Afrikkaan, jossa siteet siirtomaa-ajan entiseen emämaahan ovat edelleen vaikuttava tekijä. Tammikuussa 2011 perustettu IAG on kiinnostunut tulemaan mukaan Portugalin kansalliseen lentoyhtiöön, mikäli valtio on valmis myymään osuutensa.

ATBN:n mukaan pääjohtaja Willie Walsh on todennut osakkeenomistajille tarkoitetussa raportissaan, että nimenomaan TAP on tällä hetkellä se yhtiö, josta IAG on kiinnostunut. Liikevaihdon perusteella IAG on Euroopan kolmanneksi suurin lentoalan yritys. Sillä on yhteensä noin 420 lentokonetta.

IAG omistaa 15 prosenttia Flybe-lentoyhtiöstä, jonka kanssa Finnairilla on yhteisyritys Flybe Nordic. Iberia ja British Airways kuuluvat myös samaan OneWorld-allianssiin kuin Finnair.