IAG ostaa Airbusilta kahdeksan A330-300-konetta

IAG on vahvistanut ostavansa lentoyhtiö Iberian käyttöön kahdeksan Airbusin A330-sarjan lentokonetta aiemmin tänä vuonna allekirjoitetun aiesopimuksen mukaisesti. A330 on Iberian ainoa kaksimoottorinen laajarunkokone, ja se täydentää hyvin yhtiön olemassa olevaa yhdenmukaista lyhyen ja pitkän matkan Airbus-kalustoa. Koneen moottorit toimittaa General Electric.
<--break- />

”A330 on sen korvaamaa kalustoa kustannus- ja polttoainetehokkaampi ja säästää enemmän ympäristöä. Kone istuu saumattomasti Iberian nykyiseen kalustoon pitkän matkan reiteillä, joten tarve miehistön koulutukseen ja käyttökustannukset vähenevät”, IAG:n pääjohtaja Willie Walsh sanoo.

”Iberian tilaus vahvistaa entisestään A330-sarjan asemaa lentoyhtiöiden suosimana laajarunkokoneena. A330 on nyt 118 lentoyhtiön käytössä maailmanlaajuisesti”, sanoo Airbusin asiakastoimintojen johtaja John Leahy. ”A330-300:n matkustusmukavuus on omaa luokkaansa. Kone tarjoaa lentoyhtiöille runsaasti joustavuutta ja luokkansa alhaisimmat käyttökustannukset.”