Ilmailumuseon Suomi lentää! -hanke nostaa kuumailmapallon ilmaan joukkorahoituksella

Ilmailumuseo_Suomi_lentaa_palloIlmailumuseo juhlistaa satavuotiasta Suomea järjestämällä sarjan ilmailuaiheisia tempauksia Suomi lentää! -hankkeen nimissä. Museon joukkorahoituksella toteutettava Suomi 100 -teemainen kuumailmapallo lentää juhlavuoden tilaisuuksissa ympäri maan - etelärannikolta Lappiin.

Ilmailumuseo avasi perjantaina 25. marraskuuta Mesenaatti.me-yhteisörahoituspalvelussa kampanjan, jonka avulla Suomi-pallo (OH-FIN) pidetään ilmassa. Joukkorahoituksella saadut varat ohjautuvat kuumailmapallolentojen toteuttamiseen.

Hankkeen kokonaistavoite on 50 000 euroa. Tuolla summalla kuumailmapallolla lennetään vuoden 2017 aikana yhteensä noin 50 lentoa kattavasti ympäri Suomen. Minimitavoite on 20 000 euroa, jonka avulla on mahdollista toteuttaa kymmenen lentoa.

Operaattorina toimii jyväskyläläinen Aeronaut, joka on yksi Suomen pitkäaikaisimmista kuumailmapalloalan yrityksistä.

Juhlavuoden jälkeen kuumailmapallo myydään kotimaiselle toimijalle. Aikanaan, lopullisen käytöstä poistamisen jälkeen se palautuu Suomen Ilmailumuseon kokoelmiin.

Ilmailumuseo_Suomi_lentaa_logoSuomi lentää! -hankkeen ja joukkorahoituskampanjan keskeinen viesti on yhdessä. Museo haluaa yhdessä yritysten ja yksityisten avulla tehdä mahdolliseksi pallolennot erityisesti ryhmille, joilla muuten ei ehkä olisi tähän kokemukseen mahdollisuutta.

Näitä ryhmiä voivat olla esimerkiksi erityislapset, nuoret, veteraanit tai maahanmuuttajat. Museo auttaa tarvittaessa kohderyhmän tavoittamisessa.

  Suomi-pallo näkyy ympäri vuoden tapahtumissa eri puolilla maata. Lentokausi aloitetaan helmi-maaliskuun vaihteessa ja se jatkuu aina syksylle saakka.

 Suomi lentää! on osa virallista Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017. Hankkeen yhteistyökumppanina on joukkorahoitustahojen lisäksi muun muassa Vantaan kaupunki.

Suomen Ilmailumuseon juhlavuosihankkeen huipennuksena järjestetään Helsingin edustalla kaikille avoin ja ilmainen lentonäytös kesäkuussa 2017.

Itsenäisen Suomen historia on kulkenut käsi kädessä 1900-luvun ilmailuhistorian kanssa. Kotimainen lentoyhtiö Finnair perustettiin vuonna 1923 ja Suomen Ilmavoimat on perustettu vuonna 1918.

 Kampanja Mesenaatissa: mesenaatti.me/suomilentaa

Lue myös: