Malmin lentoasema - Helsingin helmi -valokuvanäyttely siirtyi Suomen Ilmailumuseolle

malmi_valokuvanayttely_sampokiviniemi_7Tammi-helmikuussa Malmitalossa esitelty Sampo Kiviniemen Malmin lentoasema – Helsingin helmi -valokuvanäyttely on siirtynyt Suomen Ilmailumuseon tiloihin. Malmin lentoaseman ilmailukulttuuriperintöä esittävä näyttely on esillä Ilmailumuseon Avia-kabinetissa.

malmi_valokuvanayttely_sampokiviniemi_5Malmin lentoasema - Helsingin helmi -valokuvanäyttely esittelee lakkautusuhan alla olevan lentoaseman elämää eri vuorokauden- ja vuodenaikoina. Näyttely on avoinna Suomen Ilmailumuseon Avia-kabinetissa 28. elokuuta 2016 saakka.

Sampo Kiviniemi on 26-vuotias maanmittausinsinööri ja valokuvauksen harrastaja. Hän on kuvannut Malmin lentokentän toimintaa noin kymmenen vuoden ajan asuessaan lentoaseman läheisyydessä Tapanilassa. Tuolloin hän tutustui kenttään tarkemmin ja huomasi paikan hienouden ja siihen liittyvän historian.

Suomen Ilmailumuseo sijaitsee Helsinki-Vantaan lentoaseman alueella ja Aviapoliksen aseman välittämässä läheisyydessä. Se valtakunnallinen erikoismuseo, jonka kokoelmiin kuuluu sekä siviili- että sotilasilmailun esineistöä. Museon kokoelmissa on noin 80 lentokonetta sekä runsaasti muita ilmailuun liittyviä esineitä, kuten moottoreita, potkureita, mittareita, viestintävälineitä ja pienoismalleja.

Lue myös: