Ilmailun tulevaisuus esillä Haaga-Helian History Meets Future -seminaarissa Ilmailumuseolla 21.4.2023

HH_FutureOfAviationIlmailun tulevaisuus saapuu Suomen Ilmailumuseolle 21. huhtikuuta 2023, kun Haaga-Helia Aviation Business -opiskelijat ja Suomen Ilmailumuseo järjestävät ilmailuammattilaisille suunnatun History Meets Future -seminaarin. Laaja ja kansainvälinen esiintyjäjoukko pureutuu tapahtumassa ilmailualan tulevaisuuden näkymiin.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu tarjoaa seminaarivieraille mielenkiintoisia luentoja, joiden aiheina ovat mm. Fit for 55 (55-valmiuspaketti), sähköinen ilmailu, lentokenttien tulevaisuus ja lentokenttäkaupungit sekä ilmailun kyberturvallisuus ja tekoälyn hyödyntäminen ilmailussa. Luvassa on myös paneelikeskustelu Where history meets the future -teemalla.

IMG_20230413_074000Päivän aikana yleisön eteen astuu edustajia German Aerospace Centeristä, Vienna Airport Citylta, Airbusilta, Finavialta, Nesteeltä, Liikenne-ja viestintävirasto Traficomilta, Into Seinäjoelta, Enontekiö Arctic Airportilta, Vantaan kaupungilta sekä Dronamicsilta.
 
Seminaarin lisäksi tarjolla on myös muuta nähtävää, sillä paikalla toimintaansa esittelevät useat eri ilmailutoimijat ja musiikista vastaa suosittu Finnair Pilots' Big Band. Tapahtuma on suunnattu kaikille ilmailualan ammattilaisille ja on siten oiva paikka verkostoitumiseen. Tapahtuman yhteydessä on mahdollista nauttia myös maksullinen lounas.
 
History Meets Future -seminaariyhteistyössä ovat mukana Suomen Ilmailuliitto, Suomen Lentäjäliitto, Norra, Finavia, Neste, Fintraffic, DC-yhdistys ry, Dronamics, Vantaan kaupunki, Svenska Kulturfonden, Scandic, Enontekiö Arctic Airport, Vienna Airport City, Into Seinäjoki ja Lentoposti.fi.
 
hh_logoHaaga-Helia on Suomen suurin ammattikorkeakoulu ja se toimii viidellä eri kampuksella Helsingissä, Porvoossa ja Vierumäellä. Opiskelijoita on 27 koulutusohjelmassa yhteensä noin 11 000.
 
Yksi tuoreimmista ohjelmista on Aviation Business -ohjelma, joka aloitettiin vuonna 2017. History Meets Future -tapahtuman yhtenä tavoitteena on lisätä näkyvyyttä Aviation Business -koulutusohjelmalle sekä Ilmailumuseolle, mutta ennen kaikkea tarjota mukava päivä ammattilaisyleisölle.
 
Ilmailumuseo_entranceTapahtumapaikka Suomen Ilmailumuseo on Vantaan suosituin museokohde. Helsinki-Vantaan lentoaseman välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa ilmailumuseossa vieraili vuonna 2022 yli 40 000 kävijää. Suomen Ilmailumuseo on ilmailun valtakunnallinen vastuumuseo, joka tallentaa ja esittää monipuolisesti Suomen siviili-, sotilas- ja viranomaisilmailuun liittyvää aineistoa.

History Meets Future -tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy, mutta siihen tulee rekisteröityä 18. huhtikuuta 2023 mennessä osoitteessa: www.futureofaviation.fi