Ilmasotakoulu turvaa Hawk-turmatutkintaa - onnettomuusalueelle perustettiin laaja harjoitusalue

Keuruu_1Ilmasotakoulu perusti 16. toukokuuta 2023 Keuruulle tilapäisen harjoitusalueen Ilmavoimien BAE Systems Hawk Mk.51 (HW-320) -suihkuharjoituskoneen maahansyöksypaikan ympäristöön. Ratkaisulla halutaan turvata lento-onnettomuustutkinta ja tilapäinen harjoitusalue sekä siitä johtuvat liikkumisrajoitukset ovat voimassa toistaiseksi.


Puolustusvoimilla on lain puolustusvoimista (551/2007) 14 §:n perus
teella oikeus tilapäisesti käyttää muita kuin pysyvässä käytössään olevia kiinteistöjä, jos se on sotilaallisen harjoitustoiminnan kannalta välttämätöntä.

HW320_jaanteet_2Nyt pykälää käytetään turvaamaan 15. toukokuuta maahansyöksyneen BAE Systems Hawk Mk.51 (HW-320) -suihkuharjoituskoneen onnettomuuspaikkaa.

Puolustusvoimat ottaa tilapäisesti käyttöönsä Keuruulle perustetun harjoitusalueen ja rajoittaa liikkumista alueella turvaten käynnissä olevaa tutkintaa.

Laki Puolustusvoimista 15 §:n mukaisesti Ilmasotakoulu rajoittaa asiattomilta Puolustusvoimien käytössä olevilla alueilla liikkumisen, koska sotilaalliset syyt ja onnettomuustutkinnan suojaaminen sitä edellyttävät.

Ilmasotakoulun johtaja eversti Vesa Mäntylä arvioi Lentoposti.fi:lle 15. toukokuuta, että aikaa turmapaikan tutkintaan ja osien poiskuljettamiseen voi mennä jopa kuukausia. Hawk-turmakoneen Rolls-Royce Turbomeca Adour -moottori siirretään ensitilassa Linnavuoreen Patrian tutkittavaksi, jonka jälkeen käynnistyy myös onnettomuusalueen raivaus- ja siivoustyöt.

Lento-onnettomuustutkintaryhmää johtaa insinöörieverstiluutnantti Juha Vantila Sotilasilmailun viranomaisyksiköstä. MH

Lue myös: