Ilmavoimat lentää yötaivaalla kevättalven aikana - välähdyksiä ilmassa

Ilmavoimien MLU-2 -päivitetty Hornet. Hävittäjän oikeassa siivessä on JDAM-pommi ja vasemmassa siivessä näkyy JSOW-liitopommi.Ilmavoimien kaikki joukko-osastot lentävät yölentoja kevättalven 2018 aikana. Lennot ajoitetaan arki-iltoihin  ja niiden tavoitteena on harjoittaa sotilaslentokoneiden ohjaajia lentotoimintaan ja suorittaa ilmataisteluharjoittelua heikon valaistuksen olosuhteissa.

Lennot ovat osa hävittäjäohjaajien normaalia lentokoulutusohjelmaa ja niitä suoritetaan kaikissa ilmavoimien joukko-osastoissa.  

Lennoista aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään välttämään suuntaamalla toiminta harvaan asutuille alueille. Lentoaseman lähialueella noudatetaan melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Yölentojen aikana käytetään lentokoneiden omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja, jotka voivat näkyä taivaalla kirkkaina valoilmiöinä.

Ilmavoimien HornetLapin lennosto lentää viikolla 4 yölentoja F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjillä maanantaista torstaihin 23.–25. tammikuuta Rovaniemen tukikohdasta. Lentotoimintaa on päivittäin kello 23:een asti.

Lennot suuntautuvat Rovaniemen tukikohdan lähiharjoitusalueille sekä Ivalon ja Kajaanin välisille harjoitusalueille.

Karjalan lennosto lentää kevättalvella 2018 yölentoja Horneteilla viikolla 3 maanantaista torstaihin 15.–18.1. Viikolla 5 maanantaista torstaihin 29.1.– 1.2 ja viikolla 6 maanantaista torstaihin 5.– 8.2.

Muutokset lentotoiminnan ajankohdissa ovat mahdollisia.