Ilmavoimien C295M CASA -kuljetuskone mukaan EATT 2016 -harjoitukseen Portugaliin

CC_ilmavoimatSatakunnan lennoston Tukilentolaivue osallistuu yhdellä CASA C-295M -kuljetuskoneella Portugalissa 20.6 - 1.7 järjestettävään monikansalliseen sotilaskuljetuskoneiden European Air Transport Training 2016 -harjoitukseen.


EATT-harjoituksen järjestää Euroopan puolustusvirasto EDA, ja sen isäntämaana toimii Portugali. Harjoituksen tavoitteena on tarjota osallistujille mahdollisuus kehittää osaamistaan taktisessa kuljetus- ja tukilentotoiminnassa kansainvälisessä harjoitusympäristössä.

EATF_logo_1Harjoituksen lentotoimintaan kuuluu muun muassa lyhyen kiitotien laskeutumisten ja lentoonlähtöjen harjoittelua sekä henkilöstö- ja materiaalipudotuksia. Harjoituksen lentotoiminta tapahtuu Portugalin ilmatilassa.

EATT 2016:ssa on mukana lentokalustoa Suomen lisäksi Portugalin, Alankomaiden, Ison-Britannian, Italian, Liettuan Puolan, Saksan ja Ranskan ilmavoimista. Harjoitukseen osallistuvat lento-osastot tukeutuvat Portugalissa Bejan lentotukikohtaan.

Ilmavoimat osallistui EATT-harjoitukseen ensimmäistä kertaa vuonna 2015.

EATT-harjoitusten toteutuksesta huolehtii EATC (European Air Transport Command).Sen tukikohta on Hollannin Eindhovenissa.

Kyseessä on monikansallinen yhteishanke, joka optimoi taktisten ja strategisten koneiden operointia ja kehittää yhteisiä menetelmiä ilmakuljetusten ja tankkausten osalta.

Lue myös: