Ilmavoimien Hawkit lentävät Pihti 20 -harjoituksessa matalalla Keski-Suomen alueella

MLU_HW_1Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivue 41:n Pihti 20 -lentotoimintaharjoitus on parhaillaan käynnissä Keski-Suomen alueella. Harjoituksessa lennetään kuudella BAE Systems Hawk -suihkuharjoituskoneella 12. kesäkuuta saakka. Toiminnassa tukeudutaan Tikkakosken tukikohtaan.

Pihti 20 -harjoituksessa lennetään kuudella Hawk-suihkuharjoituskoneella. Harjoituksessa tukeudutaan Tikkakosken tukikohtaan, josta lentotoiminta suuntautuu Keski-Suomen alueelle. Lentotoiminta käynnistyi maanantaina 8. kesäkuuta kello 8.30 ja päättyy perjantaina 12. kesäkuuta kello 16 mennessä. Lennot ajoittuvat päivittäin aikavälille kello 8.30 – 21.

"Harjoituksen tavoitteena on kouluttaa kadeteille HW1-lentokoulutusohjelman mukaisia suunnistus- ja mittarilentoja. Harjoituksen aikana nostetaan koulutettavien ohjaajakadettien lentointensiteettiä ja lisätään nuorien lento-oppilaiden lentorutiinia", kertoo harjoituksen johtaja majuri Teemu Mahlamäki.

Harjoituksessa käytetään myös matalia lentokorkeuksia. Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään ehkäisemään välttämällä asutuskeskusten yllä lentämistä sekä noudattamalla lentomelua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Pihti 20 toteutetaan pääasiassa kantahenkilökunnan voimin. Koronaviruksen (COVID -19) varalta henkilöstöä on jaettu osastoihin, joiden välisiä kontakteja on rajoitettu.