Ilmavoimien komentaja Kim Jäämeri ylennettiin kenraalimajuriksi

kimjaameri_2_ilmavoimatTasavallan Presidentti Sauli Niinistö on päättänyt puolustusministeri Carl Haglundin esittelystä neljästä kenraalikunnan ylennyksestä itsenäisyyspäivänä. Yksi ylennetyistä ylimmistä upseereista on Ilmavoimien komentajana huhtikuusta 2014 alkaen palvellut prikaatikenraali Kim Jäämeri. Hänet ylennetään nyt kenraalimajuriksi.

Aikaisemmin Jäämeri (s.1964) on toiminut Ilmavoimien operaatiopäällikkönä, Satakunnan Lennoston komentajana ja laivueen komentajana, Maanpuolustuskurssien johtajana, pääesikunnassa osastoesiupseerina, apulaisosastopäällikkönä, vanhempana osastoesiupseerina ja sektorijohtajana sekä EU:n sotilaskomitean puheenjohtajan sotilasavustajana Brysselissä.

Yleisesikuntaupseerin tutkinnon Jäämeri suoritti vuonna 1999. Lisäksi hän on suorittanut opintoja Ranskassa. Prikaatikenraaliksi hänet ylennettiin vuonna 2013.

Muita kenraalikunnan ylennyksiä olivat prikaatikenraali Timo Rotosen ylentäminen kenraalimajuriksi ja lippueamiraali Veijo Taipaluksen kontra-amiraaliksi sekä lippueamiraali Georgij Alafuzoffin ylentäminen kontra-amiraaliksi reservissä 6. joulukuuta 2014.


Ylennyksiä reservissä - mukana ansioitunut onnettomuustutkija

OTKES_Ismo_AaltonenLisäksi Tasavallan presidentti on ylentänyt yhteensä 695 upseeria reservissä: everstiluutnantiksi yksi, komentajaksi yksi, majuriksi 41, lääkintämajuriksi yksi, kapteeniksi 116, kapteeniluutnantiksi neljä, lääkintäkapteeniksi kolme, teknikkokapteeniksi yksi, yliluutnantiksi 195, merivoimien yliluutnantiksi 16, insinööriyliluutnantiksi yksi, lääkintäyliluutnantiksi kaksi, luutnantiksi 259, merivoimien luutnantiksi 22, lääkintäluutnantiksi seitsemän ja vänrikiksi 25 henkilöä.

Ylennettyjen joukossa oli myös ansioitunut ilmailija ja onnettomuustutkintakeskuksen ilmailuonnettomuuksien johtava tutkija Ismo Aaltonen. Hänet ylennettiin reservissä everstiluutnantiksi.

Draken-hävittäjälentäjänä työskennellyt Aaltonen on aiemmin osallistunut urallaan myös Hornet-hankintaan Yhdysvalloissa toimineessa Ilmavoimien suomalaisryhmässä. Ennen siirtymistään Onnettomuustutkintakeskukseen hän työskenteli Finnairissa lentoturvallisuuteen liittyvissä tehtävissä.

Lue myös uutisemme itsenäisyyspäivänä jaetuista ansiomerkeistä: