Inspecta vastaa Finnairin ja GA Telesiksen tekniikan mittalaitteiden kalibroinneista

A321-Engine-and-SharkletLentokoneiden huoltotoiminnassa ja lentoturvallisuuden varmistamisessa tarvitaan monenlaisia mittauslaitteita, joiden mittaustuloksiin on pystyttävä luottamaan. Inspecta on tehnyt Helsinki-Vantaalla Finnairin mittalaitteiden kalibrointeja syksystä 2013 alkaen. Myös GA Telesis on tehnyt sopimuksen yhtiön kanssa.

Inspecta on Pohjois-Euroopan johtava tarkastus-, testaus-, sertifiointi-, konsultointi- ja koulutusalan palveluyritys. Se perustettiin 1975 Suomen valtion Teknilliseksi tarkastuslaitokseksi. Vuonna 1998 TTL:stä tuli Inspecta.

Finnair Technical Operations ja Inspecta solmivat kesällä palvelusopimuksen, jonka myötä lentokonehuollon mittaustyökalujen kalibroinnit siirtyivät Inspectalle 1. syyskuuta lähtien. Niitä tehdään sekä lentoasemalla että yhtiön Vantaan, Tampereen ja Rauman laboratorioissa. Yritykset ovat sitoutuneet pitkäaikaiseen yhteistyöhön ja jatkuvaan toiminnan kehittämiseen.

”Yhteistyökumppanin valinnassa painoivat ennen kaikkea luotettavuus ja vahva asiantuntemus. Myös sijainti lähellä lentokenttäaluetta oli merkittävä tekijä”, kertoo Finnair Technical Operationsin hankinnoista vastaava johtaja Arne Ziessler Inspectan tiedotteessa..

Toistaiseksi yhteistyössä on keskitytty käytännön valmiuksien luomiseen ja kalibrointiprosessien yhteen hitsaamiseen.

”Hyvä ja rakentava henki on ollut hienosti läsnä kaikilla osa-alueilla. Molemmilla osapuolilla on halu löytää ratkaisuja sekä keskustella avoimesti ja suorasti”, Arne Ziessler kiittelee.

 Finnairin lisäksi Inspecta solmi syksyllä sopimuksen mittalaitteiden kalibroinneista myös GA Telesiksen kanssa. Se osti toukokuussa osia Finnairin moottorikorjaamosta.

gatelesis_logoGA Telesis Engine Services Oy on osa yhtä maailman suurimmista ilmailualan palvelutarjoajista, yhdysvaltalaista GA Telesistä. Se toimii Suomen lisäksi myös Yhdysvalloissa, Kanadassa, Iso-Britanniassa ja Kiinassa.

”Suomessa meillä on toistatuhatta kalibroinnin piirissä olevaa mittalaitetta, jotka kalibroidaan lyhimmillään kolmen kuukauden ja pisimmillään viiden vuoden jaksoilla. Toimivat, oikea-aikaiset ja ripeät kalibroinnit ovat tärkeä edellytys toiminnalle”, sanoo osakorjauksen ja kehityksen päällikkö Samuli Tynkkynen.

”Kalibrointipalvelusopimusten myötä olemme vahvistaneet tarjontaamme ilmailualan toimijoille Helsinki-Vantaan lentokenttäalueella. Yhteistyö ilmailualan kanssa on meille luontevaa, sillä kyseessä ovat tärkeät turvallisuuskriittiset kohteet, joiden luotettavuutta meillä on ilo olla varmistamassa”, toteaa Inspectan toimialapäällikkö Miia Kettunen.

 

Inspectan nettisivut

Lue myös: