Joulupukki saapui Helsinki-Vantaalle

HEL_joulupukki_1Joulupukki vieraili Helsinki-Vantaan lentoasemalla tuoden rentoa matkailutunnelmaa kiireen keskelle. Terminaalin käytävillä asteleva Korvatunturin isäntä herättikin matkustajissa suurta huomiota. Lentoasemalla on lähiviikkoina edessään kiireiset ajat ennen sen hiljentymistä joulunviettoon.

Helsinki-Vantaalta lähtee päivittäin matkaan useita satoja lentoja ja tuhansia matkustajia. Kilpailu vaihtolentoasemien kesken on tiukentumassa ja tutkimusten mukaan jopa kolmasosa matkustajista valitsee lentoreittinsä juuri vaihtolentoaseman mukaan.

HEL_joulupukki_2Suomen showroomiksi muodostunut Helsinki-Vantaan lentoasema onkin jo hyvissä ajoin alkanut panostaa kovenevaan kilpailuun.

Finavia on tuonut lentoasemaympäristöön erilaisia elämyksiä ja ohjelmanumeroita mm. ArtPort-taidekonseptin ja vaihtuvien pop-up -myymälöiden avulla. Lentokenttäyhtiö näkee matkustajat vierainaan ja heidät halutaan saada viihtymään koko sen ajan mikä heillä on lentojen välillä käytettävissä.

Joulupukin taival terminaalissa keskeytyy yhtenään kuvauspyynnöistä ja joulukuulumisten vaihtamisista. Pelkkä joulupukin näkeminen toi hymyn huulille niin nuorille kuin vanhemmillekin maailmanmatkaajille.

HEL_joulupukki_3Kamerakännyköiden salamat välähtelivät kahviloiden pöydistä pukin kävellessä ruuhkahuippuun valmistautuvassa terminaalissa. Kohti Tokiota lähtevän Japan Airlinesin koneen matkustajat olivat erityisen iloisia tästä harvinaisesta kohtaamisesta.

Helsinki-Vantaan terminaaleissa nähdään tulevina viikkoina joulupukin lisäksi mm. Lucia-kulkue, kuullaan kauneimpia joululauluja ja erilaisia musiikkiesityksiä. Ohjelmanumerot on keskitetty aamun ja iltapäivän ruuhkahuippuihin rauhoittamaan kiireistä tunnelmaa.


Helsinki-Vantaan lentoaseman joulunalus ohjelmaa:

10. joulukuuta klo 6.30-08.00 ja 14.00–15.30
Suomen Lähetysseura ja Vantaan seurakuntayhtymän kuoro esiintyvät terminaali 2:n lähtöaulassa. Esitysten aikana aulassa jaetaan Kauneimmat joululaulut -vihkosia. Esityksessä kuullaan kansainvälisiä joululauluja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

HEL_joulupukki_413. joulukuuta klo 14.15 - 15.00
Lucia-kulkue (Karamalmin 5. luokka, Espoo) kiertää Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Kulkueen reitti kulkee ykkösterminaalista kakkosterminaalin lähtöaulaan.

18.-23. joulukuuta
Sibelius-akatemian duoryhmät esiintyvät kauppakäytävällä portin 26 läheisyydessä ja Duty Free -kaupan edustalla porttialueella 32–40. Alla tarkempi aikataulu:

Keskiviikko 18.12. klo 6.30–8.30 / DUO SERENATA kitara ja viulu
Torstai 19.12. klo 14.30–16.30 / DUO SEVERO viulu ja harmonikka
Perjantai 20.12. klo 6.30–8.30 / DUO SEVERO viulu ja harmonikka
Lauantai 21.12. klo 14.30–16.30 / DUO IVARS & YLITALO viulu ja sello
Sunnuntai 22.12. klo 6.30–8.30 / DUO IVARS & YLITALO viulu ja sello
Maanantai 23.12. klo 6.30–8.30 / DUO SERENATA kitara ja viulu

19. joulukuuta
Finnair senior Singers, kiertävät lähtöauloissa ja porttialueella.

20. joulukuuta klo 15–17
Finnair Singers, kiertävät lähtöauloissa ja porttialueella.