Kaisa Aalto-Luoto Finnairin henkilöstöjohtajaksi - työntekijäkokemukselle entistä vahvempi rooli

Kaisa_Aalto-LuotoFinnair on nimittänyt Kaisa Aalto-Luodon Finnairin henkilöstöjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. Aalto-Luoto aloittaa tehtävässä viimeistään 23. marraskuuta 2023. Finnairin henkilöstöjohtaja Johanna Karppi jatkaa tehtävässään syksyyn 2023 asti ja jättää Finnairin myöhemmin päätettävänä ajankohtana.

Kaisa Aalto-Luoto (43) toimii tällä hetkellä Sanoma Median henkilöstöjohtajana ja on aiemmin toiminut Outotecin henkilöstö- ja viestintäjohtajana ja tehnyt pitkän uran vaativissa henkilöstöhallinnon, viestinnän ja asiakaskokemuksen johtotehtävissä Outotecissä ja Mandatum Lifessa. Aalto-Luotola aloitti henkilöstöjohtajana Sanoma Medialla toukokuussa 2021.

”Odotan innolla sukellusta Finnairin maailmaan. Lentoliikenne on toimiala, jossa yhdistyvät kuluttajaliiketoiminnan nopea tahti, tarkat viranomaisvaatimukset ja 24/7 toimivat operaatiot. Työntekijäkokemuksella on vahva merkitys toiminnan jatkuvassa kehittämisessä. Finnair yhdistää Suomen maailmaan, ja olen iloinen mahdollisuudesta olla osa Finnairin tulevaisuutta", sanoi Kaisa Aalto-Luoto.

”Kaisan laaja kokemus on meille arvokasta, kun viemme Finnairia seuraavaan vaiheeseen. Akuutti kriisi on nyt jäänyt taakse, ja seuraavassa vaiheessamme työntekijäkokemus sekä osaamisen ja toimintatapojen kehittäminen ovat olennaisia elementtejä Finnairin strategian toteutuksessa", toivotti Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner.

Finnairin nykyinen henkilöstöjohtaja Johanna Karppi aloitti tehtävässä lokakuussa 2019. Hänen kaudelleen osui vaikeita olosuhteita, kun Finnair joutui kohtaamaan pandemian sekä Venäjän ilmatilan sulut aiheuttamat haasteet. Finnair teki tuolloin mm. vaikeita henkilöstöä koskevia päätöksiä kuten pitkiä lomautuksia ja satojen henkilöiden irtisanomisia. Resursseja sopeutettiin aiempaa pienempimuotoiseen toimintaan.

”Eri henkilöstöryhmien kanssa tehty yhteistyö on ollut olennaisessa roolissa Finnairin selviytymisessä ja tervehtymisessä, ja Johannalla on tässä ollut aivan keskeinen rooli. Haluan kiittää Johannaa lämpimästi hänen panoksestaan Finnairin eteen ja toivotan hänelle kaikkea hyvää jatkoon", sanoi Manner.

”Aloitin Finnairissa muutamaa kuukautta ennen koronapandemian alkua, ja finnairilaisten sisukkuus ja sitoutuneisuus sekä pandemian aikana että Venäjän ilmatilan sulkeutumisen jälkeen pysyvät aina mielessäni. Haluan jo nyt kiittää sekä omaa tiimiäni että kaikkia kollegoitani näistä vuosista ja kaikista yhteisistä saavutuksista ja opeista”, sanoi henkilöstöjohtajan tehtävät marraskuussa jättävä Johanna Karppi.

Lue myös: