Kari Renko Patrian johtoryhmään ja Strategic Programs -johtajaksi

RenkoDiplomi-insinööri, insinöörikenraalimajuri (evp) Kari Renko on nimitetty Patria Oyj:n johtoryhmän jäseneksi. Hän aloitti Patrialla Executive Vice President, Strategic Programs -tehtävässä 11. tammikuuta 2023. Renko toimi aiemmin Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen johtajana vetäen osaltaan läpi mm. Ilmavoimien HX-hävittäjähankkeen.

”Haluan toivottaa Karin lämpimästi tervetulleeksi Patriaan. Arvostamme hänen yli kolmen vuosikymmenen monipuolista kokemustaan maanpuolustuksesta ja sen sidosryhmistä, erityisesti puolustusalan materiaalihankintojen ja kunnossapidon kehittämisen parissa. Uskon, että Karin erityisasiantuntemus sopii saumattomasti Patrian kasvustrategian edistämiseen”, sanoi Patrian toimitusjohtaja Esa Rautalinko.

Puolustusvoimien entinen pääinsinööri Kari Renko siirtyi reserviin kesäkuun lopussa 2022 Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen johtajan tehtävästä. Hänellä on ollut mittava ura monenlaisissa tehtävissä Puolustusvoimien, erityisesti Ilmavoimien, palveluksessa Suomessa ja Yhdysvalloissa. Renko toimi logistiikkalaitoksen johtajana tammikuusta 2020 lähtien ja apulaisjohtajana vuodesta 2015 lähtien.

Aiemmin Renko on toiminut muun muassa sotavarustepäällikkönä Pääesikunnassa, osastopäällikkönä Ilmavoimien Materiaalilaitoksella ja apulaispuolustusasiamiehenä Washington D.C.:ssä. Insinöörikenraalimajuriksi hänet ylennettiin vuonna 2018. Koulutukseltaan Kari Renko on lentotekniikan diplomi-insinööri.

Patrialla johtoryhmän jäsenenä ja Strategic Programs -johtajana toimiva Kari Renko raportoi toimitusjohtaja Esa Rautalingolle.

Lue myös: