Kasvava Finnair tarvitsee lisää lentäjiä - 100 paikkaa alkeiskoulutukseen

FInnair_Jari_Paajanen_1Finnairin kasvustrategia luo paikan noin sadalle uudelle lentäjälle vuodesta 2022 alkaen. Liikennelentäjän urasta kiinnostuneilla on nyt mahdollisuus hakea vuonna 2020 alkavaan alkeiskoulutukseen. Tarjolla on noin 100 koulutuspaikkaa.

Koulutukseen hyväksytyt oppilaat pääsevät opiskelemaan Suomen Ilmailuopistoon (CPL, Commercial Pilot Licence) tai MPL-alkeiskoulutukseen (Multi-Crew Pilot Licence), jonka järjestää Finnair yhteistyössä Patrian kanssa.

”Finnairin kasvu jatkuu, mikä näkyy myös rekrytointitarpeisamme vuodesta 2022 eteenpäin. On hienoa, että voimme tarjota mahdollisuuksia hyvässä tiimissä jopa sadalle lentämisestä motivoituneille. Työ sopii tavallisille ihmisille, joilla on aito kiinnostus lentotyöhön, vahva oppimiskyky ja valmius kantaa vastuuta”, sanoo kapteeni ja lentotoiminnan johtaja Jari Paajanen.

A350_HEL_ohjaamoSuomen Ilmailuopiston Porissa järjestämä koulutus kestää noin 24 kuukautta ja Patrian Tampere-Pirkkalassa järjestämä MPL-koulutus noin 20 – 22 kuukautta.

Hakuaika molempiin koulutusohjelmiin on 1.10. – 31.10.2018, ja valintaprosessi soveltuvuustesteineen, haastatteluineen ja tarkastuksineen kestää yhteensä noin 11 kuukautta.

Suomen Ilmailuopiston karkean aikataulun mukaan hakuprosessi etenee esivalintaa marraskuussa 2018. Varsinaiset pääsykokeet pidetään joulukuussa 2018 ja testit jatkuvast maalis-toukokuussa 2019. Haastettaluvaiheeseen päässeet jatkavat elo-syyskuussa 2019. Hakuprosessi päätty valintoihin lokakuussa 2019.

Kiinnostuneet voivat tehdä jo nyt kevyen soveltuvuustestin, jolla saa tuntumaa lentäjän ammatista: Tee lentäjätesti.

Finnairin palveluksessa on nykyisin jo noin 1000 lentäjää. Uusia lentäjiä tarvitaan kasvun lisäksi myös eläkepoistuman seurauksena.

  Lue myös: