IS: Finnair on kutsunut lentäjiä paluu­koulutukseen - lentojen määrä tuplaantuu keväällä

A350_simu_0317_1Finnair aikoo lisätä lentoja keväällä 2021 ja on kutsunut lentäjiään päivityskoulutukseen, kertoo Ilta-Sanomat. Lentäjätarve tulee olemaan riippuvainen lentomatkustuksen kysynnästä, joka on nyt ennätyksellisen alhaista koronapandemian ja sitä seuranneiden matkustusrajoitusten takia.

Ilta-Sanomat sai Finnairin lentotoiminnan johtaja Jari Paajaselta sähköpostitse tiedon, jonka mukaan helmikuusta 2021 alkaen lomautettuja lentäjiä kutsuttaisiin takaisin töihin.

Finnair on kertonut lentävänsä tällä hetkellä vain noin 75 lentoa päivässä, kun normaaliaikana lentoja olisi päivittäin 350 kappaletta.

Matkustajamäärät ovat sen seurauksena pysyneet merkittävän alhaisena ja joulukuussakin Helsinki-Vantaan matkustajamäärät ovat olleet alkukuun osalta päivittäin 2500-3000 matkustajan välillä. Jouluviikolla matkustajamäärä oli noussut 3430 vuorokautiseen matkustajaan. Normaaliaikana Helsinki-Vantaalla kulkisi päivittäin 60 000 - 70 000 matkustajaa

FInnair_Jari_Paajanen_1"Huhtikuun lopussa liikenneohjelmassamme on noin 150 lentoa päivässä", kommentoi Paajanen sähköpostitse Ilta-Sanomille.

Finnair on arvioinut lentoliikenteen palaavan vuoden 2019 tasolle kolmessa vuodessa.

Lomautukselta töihin palaavat Finnairin lentäjät käyvät läpi erityisen viranomaishyväksytyn  paluukoulutusohjelman, joka sisältää teoriaa ja harjoituksia simulaattorissa.

Paajasen Ilta-Sanomille antaman lausunnon mukaan Finnair pyrkii kouluttamaan uutta lentäjäreserviä jatkuvasti. Tarve on kuitenkin riippuvainen matkustajamääristä eli lentojen kysynnästä.

Finnair lentää kotimaassa ja Euroopassa tällä hetkellä pääsääntöisesti osaomistusyhtiö Norran pienemmillä ATR- ja Embraer -koneilla. Yhtiön omat kapearunkokoneet on lennätetty pääosin pitkäaikaissäilytykseen Tshekkiin ja Ranskaan.

Finnairin noin 950 lentäjästä noin 800 on ollut lomautettuina eivätkä he ole päässeet ilmaan yli puoleen vuoteen. Suomessa kokonaisuudessaan yli 70 prosenttia Suomen lentäjäliitto FPA:n 1400 jäsenestä on joko irtisanottu tai lomautettu.

IS: Finnair valmistautuu lisäämään keväällä lentojaan – lentäjät kutsuttu päivitys­koulutukseen

 Lue myös: