Kateissa ollut pienlentokone löytyi - kellukkeilla varustettu ultrakevyt laskeutui Porvoon edustalle

Raja_lento_H215_ilmassa(Päivittynyt klo 17.12) Helsingin alueella keskiviikkoiltapäivällä 23. kesäkuuta kadonneeksi epäilty pienlentokone on löytynyt. Merivartioston, vartiolentolaivueen, poliisin ja pelastuslaitoksen etsimän lentokoneen kerrottiin löytyneen hieman kello 16 jälkeen.Merivartiosto julisti meripelastuksen hätätilanteen kateissa olevan pienlentokoneen takia. Suomenlahden Merivartiosto ja muut viranomaiset etsivät pienlentokonetta niin maa- kuin merialueellakin Helsinki-Sipoo -välillä.

Suomenlahden merivartiosto sai 23. kesäkuuta 2021 kello 14.28 tiedon pienlentokoneen mahdollisesta katoamisesta Helsingin Vuosaaren edustalla. Etsinnät meri- ja maa-alueella käynnistettiin, koska silminnäkijähavaintojen perusteella oli syytä epäillä mahdollista onnettomuutta.

Kadonneen pienlentokoneen etsintöihin osallistui useita eri yksiköitä Suomenlahden merivartiostosta, pelastuslaitokselta, poliisista sekä vapaaehtoisesta meripelastusseurasta.

Lisäksi tehtävään hälytettiin Rajavartiolaitoksen vartiolentolaivueen meripelastushelikopteri. Säätila Helsingin edustalla oli pienkoneen katoamisaikana huono saderintaman johdosta.

Merialueella etsintöjä johti Suomenlahden merivartioston meripelastuslohkokeskus Helsinki ja maa-alueella alueen pelastuslaitokset.

Merivartiosto tiedotti hieman kello16 jälkeen, että tehtävä päättyi onnellisesti, kun vesilentokone oli päässyt turvallisesti laskuun Porvoon edustalla. Aeroprakt A-22L Foxbat -ultrakevyt OH-U593 oli päässyt turvallisesti Hamarin rantaan Porvoossa.

Päivitys kello 16.24: Lisätty tieto lentokoneen löytymisestä.
Päivitys kello 17.12: lisätty Merivartioston julkaisemat tiedot tapauksesta.