Kiina avautuu - Finnair aloittaa 6.9. viikoittaiset lennot Helsingistä Guangzhouhun

FinnairA350tailFinnair lentää 6. syyskuuta alkaen jälleen Helsingin (HEL) ja Kiinan Guangzhoun (CAN) välillä. Lennot Guangzhouhun operoidaan tiistaisin ja lennot Guangzhousta Helsinkiin torstaisin Airbus A350 -koneella.

Guangzhoun lento tarjoaa yhteydet useisiin Finnairin Euroopan kohteisiin. Lennot ovat saatavilla Finnairin suorien myyntikanavien ja matkatoimistojen kautta. 

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on saatavilla Kiinan viranomaisten edellyttämä vaihtomatkustajien koronavirustestaus Guangzhoun lennolle. Ajankohtaiset ohjeet voi tarkistaa Finnairin verkkosivuilta.

“Olemme innoissamme paluustamme Guangzhouhun ja odotamme Kiinan lentojen asteittaista lisäämistä tulevaisuudessa", sanoi Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér. 

Finnair lentää myös Shanghaihin kerran viikossa. Finnair lentää Euroopassa noin 70 Euroopan kohteeseen talvikaudella 2022–2023. Helsinki-Vantaan lentoaseman täysin uudistettu terminaali tarjoaa lisää tilaa ja entistä paremman ja sujuvamman vaihtokokemuksen. 

IMG-20220801-WA0000Kyseessä on merkittävä avaus, sillä liikennöinti Kiinaan on ollut koronapandemian aikana rajoitettua. Myös Finnair joutui keskeyttämään lentojaan, kun Kiinan viranomaisten asettamat rajat ylittyivät lennoilla saapuneiden koronapositiivisten matkustajien osalta.

Kiina sallii edelleen vain yhden viikkovuoron lentämisen kohteisiin osana koronapandemian rajoitustoimiaan. 

Helsinki-Vantaalla on nykyisin edelleen covid-19 -testauspiste Kiinaan suuntaaville jatkomatkustajille. 

Helsinki-Vantaan lentoasema yhdistyy jälleen myös Kiinan Chengduun, kun Sichuan Airlines palasi Helsinki-Vantaalle 29. heinäkuuta.

Sichuan Airlinesin lento kulkee suoraan Venäjän yli lennoilla Suomen ja Kiinan välillä. Finnair on monen muun eurooppalaisyhtiön tavoin Venäjän vastatoimien kohteena eikä voi käyttää maan ilmatilaa. Finnairin Shanghain ja Guangzhoun lennot joutuvat siis käyttämään pidempää kiertoreittiä. Myös kiinalainen Juneyao Airlines lentää Helsinki-Vantaalta suoraan Venäjän yli Shanghaihin.