Kittilän kiitotieremontti valmistuu - lennot jatkuvat jälleen 31. elokuuta

Kittila_airport_2015Kittilän lentoaseman kiitotieremontti valmistuu ja lennot jatkuvat maanantaina 31. elokuuta. Remontin aikana liikennettä on hoidettu bussiuljetuksella Rovaniemen lentoaseman kautta. Talvikaudella vilkastuvalle Kittilän lentoasemalla avataan joulukuussa myös uusi reitti Münchenistä.

Valmistuvan kiitotieremontin aikana päällystettiin uudelleen kiitotie, rullaustiet sekä asemataso. Samalla kiitotien päissä olevat turva-alueet kunnostettiin ja kiitotien sadevesiviemäröinnit korjattiin. Lentoasema sai remontin aikana myös lisää autojen pysäköintipaikkoja. Investoinnin arvo on kokonaisuudessaan yli kolme miljoonaa euroa.

Kittilän lentoasema koki viime vuonna muodonmuutoksen terminaalin sisäpuolella, kun palveluita parannettiin ja sisätiloista tehtiin viihtyisämmät.

Talvikaudella Kittilä vilkastuu huomattavasti ja sinne lennetään viikoittain kymmeniä lentoja Helsinki-Vantaalta. Niiden lisäksi lentokentälle operoidaan talvikaudella useita tilauslentoja.

Edellisten lisäksi joulukuussa 2015 Lufthansa avaa uuden, kerran viikossa lennettävän, reitin Münchenin ja Kittilän välille.

Lentoasemalla on vielä ennen kiitotien avausta avoimien ovien päivä 29. elokuuta. Tuolloin on mahdollista tutustua mitä lentoaseman kulisseissa tapahtuu.

Lentoposti.fi:n tapahtumakalenteri: Kurkista Kittilän lentoaseman kulissien taa

Lue myös: