KLM aloitti lentosarjan Nesteen tuottamalla biopolttoaineella

KLM_biofuel_OsloKLM aloitti kaikkiaan 80 lentoa käsittävän sarjan biopolttoainelentoja Oslon ja Amsterdamin välillä. Lennot operoidaan KLM Cityhopperin Embraer E190 -koneilla ja biopolttoaineen toimittajana on suomalainen Neste. Oslon Gardemoenin lentokenttä nousi tammikuussa 2016 maailman ensimmäiseksi biopolttoainehubiksi.

Biopolttoaineen tarjoaminen aloitettiin Oslon Gardemoienin lentokentällä osana normaaleja tukipalveluita 22. tammikuuta 2016. Norjan lentoasemia hallinnoiva Avinor ja Air BP ovat vakuuttuneita biopolttoaineen suosion kasvusta lentoliikenteen parissa.

Maaliskuun viimeisenä päivänä lentosarjan aloittaneen KLM:n lisäksi Oslon biopolttoainejakelua hyödyntävät myös Lufthansa-konserni ja SAS. Air BP:lle polttoaineen toimittaa SkyNrg:n kautta suomalainen Neste.

Nesteen uusiutuva lentopolttoaine jalostettiin EU-rahoitteisen ITAKA-projektin puitteissa Porvoon jalostamolla kestävästi tuotetusta, 100-prosenttisesti sertifioidusta camelinaöljystä. Sen käytöllä saavutetaan 47 prosenttia pienemmät kasvihuonekaasupäästöt kuin fossiilisella polttoaineella.

Lue myös: