Kristian Tornivaara Saab Finlandin toimitusjohtajaksi - Anders Gardberg jatkaa Senior Advisorina

KristianTornivaaraKristian Tornivaara on nimitetty Saab Finland Oy:n toimitusjohtajaksi 1. elokuuta 2024 alkaen. Suomen yksikön nykyinen toimitusjohtaja Anders Gardberg siirtyy eläkkeelle heinäkuun lopulla. Suomen yksikköä vahvasti kehittänyt Gardberg jatkaa Saab Finland Oy:n hallituksen jäsenenä sekä osa-aikaisena Senior Advisorina. 

Meriteollisuudessa uransa aloittanut Kristian Tornivaara on toiminut Merivoimien tukena erikoisanalyyseissä ja eri johtotehtävissä puolustus- ja avaruusteollisuudessa. Edellisessä tehtävässään hän vastasi Defence and Aerospace -liiketoimintayksiköstä elektroniikka- ja teknologiaratkaisuja tuottavassa DA-Groupissa, jonka palveluksessa hän on ollut vuodesta 2018 lähtien.

Tornivaaralla on kokemusta myös yrittäjänä globaaleille markkinoille suuntaavissa start-up-yrityksissä, mukaan lukien puolustusalan yritys Surma, joka on erikoistunut merivoimien taistelukestävyyden hallintaan ja palvelee merivoimia maailmanlaajuisesti. Tornivaaralla on lisäksi vankka kokemus puolustusalan asiantuntijaorganisaatioiden ja maailmanluokan kehityshankkeiden rakentamisesta ja johtamisesta. Lisäksi Tornivaara on toiminut vuosina 2020-2022 Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n varapuheenjohtajana.

SiriusCompact_kannossa”Olen iloinen saadessani aloittaa Saab Finlandilla. Vaikka minulla on jo paljon kokemusta, minulla on silti vahva asenne ja halu oppia lisää, sekä ottaa vastaan tämä erittäin tärkeä rooli ja entisestään kehittää menestyvää asiantuntijaorganisaatiota. Näistä syistä olen erittäin tyytyväinen saadessani aloittaa Saab Finlandissa. Arvostan korkean teknologian kehitystyötä yhdessä omistautuneiden asiantuntijoiden kanssa, joilla on innostunut asenne uuden kehittämiseen,” sanoi Kristian Tornivaara.

Saab Finlandin kehitys Anders Gardbergin toimitusjohtajakaudella vuodesta 2015 lähtien on ollut merkittävä. Yhtiö kasvoi kolmen hengen markkinointi- ja myyntiin keskittyvästä yrityksestä lähes 200 työntekijän korkean teknologian yritykseen, jolla on nyt oman tuotekehitykseen perustuvia korkean teknologian tuotteita, kuten Suomen paikalliseen tutkimukseen ja kehitykseen perustuva Sirius Compact (uutisemme aiheesta: Saab kutisti tehokkaan ELSO-ratkaisun – lentää vaikka kaupalliseen droneen kiinnitettynä).

gripen_3_rollout_2”Olen iloinen voidessani toivottaa Kristian Tornivaaran tervetulleeksi Saab Finlandiin. Hän on kokenut johtaja ja hänellä on laaja tietämys Suomen puolustus- ja turvallisuusalasta. Hänet tunnetaan hyvin niin Puolustusvoimissa, Suomen puolustusteollisuudessa kuin monissa Saabin yksiköissä,” sanoi Anders Gardberg.

Sujuvan siirtymisen varmistamiseksi Kristian Tornivaaralle, Anders Gardberg on suostunut jatkamaan Saab Finland Oy:n hallituksen jäsenenä ja osa-aikaisena Senior Advisorina jonkin aikaa.