Kuopion lentoaseman palveluita parannetaan

Finavia_sign_2Finavia on aloittanut tällä viikolla Kuopion lentoasemalla uudistustyöt matkustajien palveluiden parantamiseksi. Lähtevien matkustajien palvelut monipuolistuvat, kun lentoaseman porttialueelle saadaan uusi viihtyisä kahvila-myymälä ja uudet WC-tilat. Samalla lentoaseman viihtyvyyttä ja toimivuutta kohennetaan sisustuksellisilla ratkaisuilla ja turvatarkastustilan uudelleenjärjestelyillä.

Uusi toukokuussa avattava 50-paikkainen kahvila tarjoaa matkustajille viihtyisän ja rauhallisen tuokion lentoa odotellessa. Kahvilan yhteydessä toimii myymälä, josta voi ostaa makeisia, kosmetiikka ja matkamuistoja. Kahvila-myymälän rakentaminen ei vaikuta rakennustöiden aikana matkustajien liikkumiseen kentällä, sillä se rakennetaan käytöstä poistuneiden toimistohuoneiden tilalle. Uuden kahvilan toiminnan aloittava yrittäjä, Kanresta Oy, vastaa myös kahvila-myymälästä lentoaseman alakerrassa.

”Uusi kahvila-ravintola vastaa asiakkaiden tarpeisiin. Meille tulleissa asiakaspalautteissa suurin toive on kohdistunut siihen, että turvatarkastuksen jälkeen olisi kahvila tarjolla. Lentoaseman puolesta on ilo tarjota tulevaisuudessa näitä palveluita”, sanoo lentoaseman päällikkö Raija Niskanen Finaviasta.

Rakentamisen aikana lentoaseman hallintorakennuksen edestä kulkeva ajotie on työmaaliikenteen käytössä, joten asiakaspysäköinti on ohjattu kokonaan pysäköintialueelle. Finavia pahoittelee tästä aiheutuvaa haittaa.

Finavian lentoasemilla panostetaan tänä vuonna erityisesti viihtyvyyteen ja matkustajaprosessien sujuvuuteen. Verkostolentoasemilla toteutettava investointiohjelma pitää sisällään eri lentoasemien terminaalien peruskorjauksia, liikennealueiden korjauksia sekä sisustusprojekteja viihtyvyyden parantamiseksi. Reilun puolen miljoonan euron satsaus Kuopion lentoaseman palvelutarjonnan uudistamiseksi on osa Finavian verkostolentoasemilla tehtävää 35 miljoonan kokonaisinvestointia vuonna 2014.