Kutsuvieraslennolla olleen Sukhoi SuperJetin hylky löytyi tulivuoren rinteeltä

supejet_indonesiaAFIndonesialaiset etsintähelikopterit ovat löytäneet eilen kadonneen Sukhoi SuperJetin Salak-tulivuoren jyrkältä rinteeltä läheltä huippua, kertoi Indonesian ilmavoimien edustaja. Matkustajakoneen kappaleiksi hajonneen hylyn luokse pyritään parhaillaan, mutta eloonjääneistä ei ole havaintoa.

Ilmeisesti onnettomuuspaikalle pääsee vain laskeutumalla vinssin avulla helikopterista. Sää alueella ei kuitenkaan tällä hetkellä mahdollista leijuntaa rinteen lähellä.

Uusi Sukhoi SuperJet -matkustajakone oli esittelylennolla, jolla mukana oli paikallisten lentoyhtiöiden edustajia sekä toimittajia. Tuoreimpien tietojen mukaan siinä oli 47 ihmistä.

Kone nousi ilmaan Jakartan lentokentältä. Kyseessä oli päivän toinen lento osana valmistajan Welcome Asia -demokiertuetta. Tarkoituksena oli esitelllä konetta ilmassa noin 50 minuuttia, mutta parinkymmenen minuutin jälkeen SuperJet katosi tutkasta.

Vaikka alue on suhteellisen lähellä Jakartaa, se on vaikeapääsyistä. Siellä on kaksi korkeaa vuorta, joiden huiput nousevat 7000 ja 9000 jalkaan. SuperJet törmäsi matalampaan Mount Salakiin.

Sukhoi_Superjet_100_4Paikallisten ilmailuasiantuntijoiden mukaan sää vaihtelee ja tulivuorten ympäristössä saattaa olla yllättäviä tuulia. Salak on usein myös pilvien peittämä. Kyseessä vaikuttaakin olevan ns. CFIT-onnettomuus, jossa täysin toimintakuntoinen lentokone törmää maahan, koska miehistö ei havaitse vaaraa (Controlled Flight into Terrain).

 

Lue myös: