Kuumailmapallolennon 29. SM-Kisat on lennetty - Jukka Kujala on mestari

pallosmJukka Kujalan loistava loppukiri tuotti kuumailmapallolennon Suomen mestaruuden epävakaissa sääolosuhteissa Jyväskylässä lennetyssä kilpailussa. Mestaruus oli Kujalalle jo neljäs. Aiemmat ovat vuosilta 1997, 2005 ja 2008.

Epäsuotuisista sääolosuhteista huolimatta lentämään päästiin kolme lentoa ja yhteensä 13 tehtävää: torstaina aamulento ja perjantaina sekä lauantaina iltalennot.

Kuumailmapalloilla lennetään silloin kun ilmakehä on rauhallinen. Eli aamulla heti auringon nousun jälkeen ja illalla jokunen tunti ennen auringon laskua. Lennoilla on aina säävaraus. Lentää voidaan heikon pintatuulen ja hyvän näkyvyyden oloissa.

Kuumailmapallolennon Suomen mestaruuksista on kilpailtu vuodesta 1985. Tänä vuonna mukana on seitsemän osanottajaa. Jyväskylän alueella kisat pidettiin nyt kahdeksatta kertaa.

Kilpailun johtaja Inkeri Kortelainen taustajoukkoineen laati monipuoliset ja sopivan haasteelliset tehtävät kilpailijoiden lennettäviksi. Heti torstaina ensimmäisellä lennolla annettiin kuusi tehtävää, joka pisti osallistujien aivot tiukille ja viritti väen sopivasti kisatunnelmaan.

Yksi yhteislähtö tehtiin. Se oli perjantain iltalento lentokentältä.

Lauantaiaamuksi oli suunniteltuna hieno yhdistelmä. Sumu pilasi aamun ja jo lähtöpaikalla valmisteluja tekevät pallotiimit saivat tiedon tehtävän peruuttamisesta.

Lauantai-illan lentoa avitti tuuli, joka oli ennakoitua pirteämpi ja lähtöpaikoilla nähtiinkin jokunen vauhdikkaan tyylikäs täyttöperformanssi.

 

Lopputulokset:

 

  1. Jukka Kujala
  2. Markku Sipinen
  3. Kirsikka Ruotsalalinen
  4. Jari Salmela
  5. Ville Kajala
  6. Mikko Niskanen
  7. Arto Penttinen