Lapin lentoliikenteen talvisesongista odotetaan aiempaa vilkkaampaa

KTT_apron_1Tulevan talven Lappiin suuntautuvien tilauslentojen lentomäärät ovat kasvussa. Lokakuun ennusteen perusteella Lappiin on tulossa 18 prosenttia enemmän tilauslentoja kuin edellisvuoden vastaavana aikana. Arvio perustuu Finavian saamiin ennakkotietoihin.


Odotamme Lappiin ja Pohjois-Suomeen tilauslentojen määrien perusteella edellisvuotta vilkkaampaa talvisesonkia. Tilauslentojen määrän nouseminen edellisvuosien tasosta kertoo siitä, että Lappi on yhä vetovoimainen matkailukohde ulkomaalaisille,” toteaa johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Talvicharterit aloittavat liikennöinnin Lappiin marraskuussa. Ennusteen mukaan suurin osa tilauslennoista tulee Euroopan alueelta ja merkittävin lähtömarkkina on edellisvuosien tapaan Iso-Britannia.

Eniten tilauslentoja ennustetaan tänä talvena laskeutuvan Kittilään, mutta myös Ivalo, Rovaniemi ja Enontekiö ovat vilkkaita kohteita sesongin aikana. Kuusamossa sen sijaan tilauslentomäärät ovat hieman vähentyneet.

Koska matkoja varataan matkanjärjestäjiltä yhä myöhemmin ja lähempänä matkan toteutumishetkeä, tilauslennot vahvistuvat aiempaa lyhyemmällä aikavälillä. Tämän vuoksi lopulliset tilauslentomäärät saattavat muuttua ennusteesta.

Finavia tekee tiivistä yhteistyötä Lapin matkailuyrittäjien kanssa lentoliikennepalveluiden kehittämiseksi Pohjois-Suomessa ja tukee Lapin tunnetuksi tekemistä kansainvälisillä markkinoilla.

”Reittilentojen matkustajamäärä kotimaan liikenteessä on vähentynyt,  joten on ensiarvoisen tärkeää  jatkuvasti kehittää tilauslentoliikenteelle tarjottavia palveluita ja lentoyhteyksiä. Talven tilauslennot ovat kiinteä ja merkittävä osa Lapin lentoliikennepalveluita ja ne parantavat Lapin saavutettavuutta eri puolilta maailmaa. Olemmekin tyytyväisiä, että tilauslentojen määrä on nyt kääntynyt nousuun muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen,” Sundelin sanoo.

Lue myös: