Lappeenrannan lentoaseman alueellistamisen valmistelu jatkuu

Finavia_sign_2Lappeenrannan kaupunginhallitus on päättänyt jatkaa neuvotteluja Finavian kanssa Lappeenrannan lentoaseman siirrosta alueelliseen omistukseen. Lopullinen päätös kentän tulevaisuudesta saatetaan saada kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Hankkeen tavoitteena on siirtää Lappeenrannan lentoasema pois Finavian verkostosta. Asiasta on allekirjoitettu yhteistyösopimus Liikenne- ja viestintäministeriön, Finavian, Lappeenrannan kaupungin ja Etelä-Karjalan liiton kanssa lokakuussa 2014.

Lappeenrannan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 2. marraskuuta, että neuvotteluja Finavian kanssa jatketaan sekä liiketoimintakaupan että lentokenttäkiinteistökaupan osalta.

Kauppakirjaluonnokset ja  lopullinen päätös asiassa saattaa tulla kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi vielä vuoden 2015 loppuun mennessä. Lentoasema pyritään siirtämään alueelliseen omistukseen 1. tammikuuta 2016 alkaen.

Lappeenrannan lentoasemalle ei ole tällä hetkellä kaupallista liikennettä ja Finavia on lomauttanut lentoaseman koko henkilöstön.

Lue myös: