Lappiin luvassa ennätysmäärä lentoja - Joulukuussa 588 tilauslentoa

Kittila_airport_2015Lapin lentoasemille on luvassa erittäin vilkas loppuvuosi. Uudet kansainväliset reittilennot ja tilauslentojen kasvava määrä ovat merkki uuden supertalven alkamisesta. Pohjoiset elämykset nousevat valokeilaan, kun Helsinki-Vantaan lentoasemalla asunut kiinalaismies suuntaa palkintomatkalleen Lappiin.

"Viime talvi oli Lapin matkailulle jättipotti, mutta varauskirjamme perusteella pohjoiseen on joulukuussa luvassa entistä muhkeampi määrä charter-koneita. Koskaan aiemmin listoillamme ei ole ollut näin paljon varauksia tässä vaiheessa vuotta eli ennätykset pistetään taas uusiksi. Luminen luonto, arktiset aktiviteetit ja hyvä ystävämme Joulupukki kiehtovat etenkin Britanniassa, josta suurin osa tilauslennoista saapuu", toteaa johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Marraskuussa 2016 jouluchartereiden varauksia oli 538 kappaletta. Näin ollen viime vuoteen nähden varauksissa on kasvua jo nyt 50 lennon verran.

Finavian mukaan 6. marraskuuta 2017 tilauslentoja oli luvassa Lappiin joulukuun osalta kaikkiaan 588. Eniten lentoja on tulossa Kittilään (204) ja Rovaniemelle (192). Kolmanneksi eniten lentoja lennetään Ivaloon (103). Enontekiölle lentoja on 64 ja Kuusamoon 25.

Lappi_maisema_1Finnair on lisännyt lentoja Lappiin ja uusia lentoja pohjoiseen tuo myös British Airways, joka paikkaa konkurssiin menneen Monarchin jättämää aukkoa. Niiden lisäksi Lappiin lentävät talvikaudella myös Lufthansa, Norwegian ja Germania.

Finnair aikoo kuluvan talvikauden aikana kaksinkertaistaa Lappiin saapuvien kiinalaisturistien määrän yhdessä Alitripin kanssa. Tavoite on noin 10 000 matkustajaa.

Finnair tarjoaa koneissaan Lappiin talvikaudella 2017/2018 jopa 430 000 istuinta pohjoisen kentille. Määrä on noin 57 000 enemmän kuin edellikaudella. Lentoja on tarjolla niin kotimaasta, kuin suoraan Euroopasta.

Edellisten lisäksi keväällä 2017 solmittu tuore lentoliikennesopimus mahdollistaa Suomelle lentoliikenteen aloittamisen Rovaniemen ja Pekingin välille.

 Finavia ja matkailualan eri toimijat ovat tehneet viime aikoina rutkasti töitä Suomen markkinoimiseksi matkailukohteena. Esimerkiksi tällä viikolla Finavia nostaa Lappia markkinointityönsä keskipisteeseen, kun Helsinki-Vantaan #LIFEINHEL-kampanjan kiinalaistähti Ryan Zhu lentää lomalle Rovaniemelle ja Kittilään Leville.

Lue myös: