Leasingyhtiö Amedeo tilasi 20 Airbus A380-konetta

A380Leasingyhtiö Amedeo on vahvistanut  suurtilauksen Airbus A380-koneista. Aiesopimus allekirjoitettiin Amedeon (entinen Doric Lease Corp) kanssa kesäkuussa 2013 Le Bourgetin ilmailunäyttelyssä.

 

Lopullisen sopimuksen allekirjoittivat Singaporen ilmailunäyttelyssä Amedeon toimitusjohtaja Mark Lapidus ja Airbusin asiakastoimintojen johtaja John Leahy.

“Lentoliikenne kaksinkertaistuu 15 vuoden välein, mutta lentokentät, niiden infrastruktuuri ja lentoslotit eivät. A380 on lentoyhtiöille paras ratkaisu hyötyä liikenteen kasvusta ja rakentaa asiakassuhteita, sillä mikään muu lentokone ei pysty tarjoamaan samanlaista tilaa ja mukavuutta alhaisimpaan hintaan matkustajaa kohden”, sanoo Amedeon pääjohtaja Mark Lapidus.

“Amedeon räätälöidyt liisausratkaisut tuovat A380:n hyödyt entistä laajemman lentoyhtiöjoukon ulottuville”, toteaa Airbusin asiakastoimintojen johtaja John Leahy.

Amedeolla on jo kokemusta A380-koneiden vuokrauksesta: yhtiöllä on kalustossaan 22 A380-konetta. Amedeo on maailman kolmanneksi suurin laajarunkokoneiden liisaaja koneiden arvolla mitattuna. Yhtiön hallinnoima lentokonekanta on arvoltaan 6,8 miljardia dollaria.

Vuonna 2007 tapahtuneen ensitoimituksen jälkeen kaikkiaan 120 A380-konetta operoi kymmenessä eri lentoyhtiössä. Koneilla on lennetty yli 1,2 miljoonaa lentotuntia yli 150 000 kaupallisella lennolla.