Leikkiä lentoasemalla - Finavia panostaa lasten matkustuskokemukseen

Finavia_helsinki_playing_roomLasten viihtyminen lentoasemalla helpottaa koko perheen matkantekoa ja tuo iloa myös muille matkustajille. Finavia rakentaakin neljälle lentoasemalle upouudet leikkipaikat.  Näistä kaksi on jo valmiina Kittilän ja Rovaniemen lentoasemilla. Kaksi muuta leikkialuetta on nousemassa talven aikana Turkuun ja Ouluun.

"Hyödynnämme jatkuvasti saamaamme tietoa niin spontaaneista palautteista, tutkimuksista kuin sosiaalisen median keskusteluistakin palveluiden ja asiakaskokemuksen kehitykseen. Leikkipaikat ovat nousseet esiin useassa viestissä ja meillä on nyt ilo vastata toiveeseen", kertoo Finavian asiakaskokemuksesta vastaava päällikkö Johanna Metsälä.

Leikkipaikat pystyttää kotimainen lastenpaikkavälinevalmistaja Lappset, jonka tuotteet tiedetään laadukkaiksi ja kestäviksi.


Leikkipaikkana lennonjohtotorni ja Turun linna

Lentoasemien leikkipaikat ovat kaikki räätälöityjä erikoismalleja: Oulussa voi leikkiä lennonjohtotornissa, Turussa puolestaan voi liukua alas Turun linnan katolta. Rovaniemen leikkipaikalla porot tervehtivät ja Kittilässä voi matkan aloittaa reellä. Leikkipaikoilla on peliseiniä, kurkistusaukkoja ja ryömintätunneleita.

Finavia_rovaniemi_children_playarea_1Kun lapset ovat matkatessa tyytyväisiä, vaikuttaa se myönteisesti myös ympäristöön.

"Leikkiminen ja energian kuluttaminen ennen lentoa lentoaseman väljemmissä tiloissa voi olla hyvä asia. Näin huomioidaan myös muita lentomatkustajia, kun pienimpien matkaajien mahdollisen energiapiikin voi jättää lentoasemalle", Metsälä sanoo.

"Lasten viihtyminen matkan aikana on erittäin tärkeää. Lapsilla on paljon energiaa, jota on hyvä purkaa turvallisessa leikkiympäristössä. Olemme erittäin iloisia saadessamme luoda virikkeellisiä leikkipaikkoja Finavian kanssa ja leikin kautta liikuttaa eri-ikäisiä lapsia sekä lisätä lasten kanssa matkustavien viihtyisyyttä", sanoo Johan Granholm Lappset Group Oy:stä.