Lentäjien Juhannus pyrkii aktivoimaan Kauhavaa

SU_FIAS_Catwalk_2Perinteinen Lentäjien Juhannus saa jatkoa tänä juhannuksena, kun 70 vuotta täyttävä Lentäjien Juhannus järjestetään taas entisen Kauhavan Lentosotakoulun alueella. Tapahtumanjärjestäjä Loud N' Live Promotions Oy ja Kauhavan kaupunki kannustavat poikkeusaukioloaikojen hakemiseen juhannukseksi menekin edistämiseksi ja vireän kaupunkikuvan luomiseksi.

"Viimeksi tapahtuma on järjestetty kolme vuotta sitten.  Olemme keskustelleet kauhavalaisten yrittäjien sekä asukkaiden kanssa, että kaupunki on ollut juhannuksen aikaan hiljainen näiden tapahtumattomien vuosien aikana", kertoo tapahtuman promoottori Kalle Keskinen.

"Moni yrittäjä ei ole hakenut juhannukseksi viime vuonna lisäaika lupia lainkaan, eivätkä avanneet juhannuksena kauppoja ollenkaan. Nyt tänä juhannuksena kuitenkin yrittäjien kannattaa avata kauppansa. Näin pääsisimme myös toteamaan, mikä on valtakunnallisen tapahtuman merkitys, mitä se tuo ja jättää kaupunkiin yrittäjille rahaa ja mikä on työllistävä vaikutus", jatkaa Keskinen. 

"Koko maan vähittäiskauppojen aukioloaikojen poikkeusluvat käsitellään Lapin aluehallintovirastossa. Juuri tällaiset isot yleisötapahtumat vaikuttavat palvelujen kysyntään, joten lähiseudun yritysten kannatta harkita poikkeusluvan hakemista jo hyvissä ajoin", kannustaa Kauhavan elinkeino- ja markkinointipäällikkö Juha-Martti Kuoppala.

"On hyvä näyttää myös tapahtumavieraille, että kaupunki on elävä, ja kaikki palvelut ovat saatavilla ja kunnossa", päättää Keskinen.

Lentäjien Juhannus järjestetään juhannusaattona perjantaina 19. kesäkuuta. Yksi tapahtuman vetonauloista on Suomen Ilmavoimien Midnight Hawks -osastotaitolentoryhmä. Lippuja tapahtumaan myyvät Tiketti ja Lippupiste.                

Lue myös: