Lentokapteeni nousee Lufthansan johtoon

LH_Carsten_Spohr_1Lufhansan hallintoneuvosto nimitti Carsten Spohrin koko yhtiön johtoon. Nimitys astuu voimaan 1. toukokuuta 2014.  Nykyisin 47-vuotias Spohr vastaa Lufthansan matkustajaliikenteestä.

“Carsten Spohr on erinomainen valinta vastuullisen toimitusjohtajan tehtävään. Hänellä on erinomainen kokemus alalta, hyvät johtamistaidot  sekä lojaalius Lufthansaa kohtaan. Yhtiön tulevaisuus on hyvissä käsissä Carsten Sporhin kanssa", kommentoi hallintoneuvoston puheenjohtaja Wolfgang Mayrhuber.

Spor nimitettiin 7. helmikuuta pidetyssä kokouksessa koko Lufthansa konsernin johtoon eli hallituksen puheenjohtajaksi ja yhtiön toimitusjohtajaksi. Yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Christoph Franz ilmoitti syyskuussa 2013 jättävänsä tehtävänsä tulevana keväänä. Franz toimi Lufthansalla eri tehtävissä 15 vuoden ajan. Hän siirtyy lääkeyhtiön Rochen palvelukseen.

Tuleva toimitusjohtaja Carsten Spohr on saanut liikennelentäjän lupakirjan Lufthansan lentokoulusta ja hän on Lufthansan Airbus A320 lentokapteeni.

"Olen syntynyt ja kasvanut Lufthansan mieheksi ja toimitusjohtaja nimitys on kunnia ja velvollisuus. Odotan uutta tehtävää innolla ja olen varma, että yhtiön on menossa oikeaan suuntaan", sanoi tuleva toimitusjohtaja Carsten Spohr.

"Menestyksen kulmakivet ovat paikoillaan. Olemme yhdessä valmiit tulevaisuuden haasteisiin, valmiita hyväksymään muutokset ja toteuttamaan strategiaamme jotta yhtiömme olisi joustava ja valmis myös vuoden 2015 jälkeen".