Lentokoneiden ohutlevyrakenteita valmistava Patricomp siirtyi takaisin Patrian omistukseen

Patria_flagsPatricomp Oy on 1. lokakuuta 2018 siirtynyt takaisin Patria Aerostructures Oy:n omistukseen. Patria tiedotti kesäkuussa 2018, että se ostaa Patricompin takaisin itselleen espanjalaisen Aernnova Aerospace SAU:n tytäryhtiö Aerometallic Components SAU:lta.

 

Patricomp valmistaa lentokoneiden ohutlevyrakenteita sekä tekee niihin liittyvää pintakäsittelyä ja kokoonpanoa.

Patricomp valmistaa nykyisin paineseiniä Embraer E170- ja E190 -matkustajakoneisiin, Saab Aircraftille se tuottaa varaosia ja metalliosien modifiointia, joita tarvitaan mm. uudessa GlobalEye-valvontakoneessa. Niiden lisäksi on myös pienimuotoista levymetalliosien tuotantoa Airbusin A380- ja A320-koneisiin. Suurinta tuotanto on tällä hetkellä Airbus A350-koneisiin, joihin yhtiö valmistaa korkeusvakaajan kärjen muoto-osat.

Patricomp toimittaa lisäksi Patria Aerostucturesille kaikkiin tuotteisiin metalliosia ja pintakäsittelyä mukaanlukien Super Puma -kopterit ja Ilmavoimien kalusto.

Metallialan osaamisen palauttaminen Suomeen tapahtuu hyvään aikaan myös Ilmavoimien HX-hävittäjähanketta ajatellen. Isossa roolissa mukana oleva Patria laajentaa näin tuotanto-osaamistaan.

Patricompin liikevaihto vuonna 2017 oli 6,6 miljoonaa euroa. Patricomp sijaitsee Jämsän Hallissa ja työllistää noin 50 henkilöä. Osapuolet ovat sopineet, ettei lopullista kauppahintaa julkisteta.

Lue myös: