Lentomatkailun suosio säilyy - sosiaalinen media ei korvaa kasvokkaista kanssakäymistä

Viimeisen kahden vuoden aikana Airbus on selvittänyt ihmisten näkemyksiä ilmailusta ja sen tulevaisuudesta ilmailumessuilla, muissa tilaisuuksissa ja verkossa. Tulosten mukaan ihmiset haluavat lentää yhä enemmän, ilman stressiä, ja he arvostavat kestävää kehitystä myös lentomatkustuksessa. Kartoituksesta selviää myös, ettei sosiaalisen median vallankumous ole horjuttanut ihmisten matkustusintoa ja halua tavata kasvotusten.

  • 63 % vastaajista sanoo lisäävänsä lentomatkustusta vuoteen 2050 mennessä
  • 60 % ei usko, että sosiaalinen media syrjäyttää ihmisten tarpeen tavata toisiaan kasvotusten
  • 96 % uskoo, että lentokoneiden on oltava yhä ekotehokkaampia tulevaisuudessa
  • Lähes 40 % on sitä mieltä, että lentomatkustus (ovelta ovelle) on yhä stressaavampaa.

”Lentomatkustaminen on tosielämän verkko. Kartoitustulosten mukaan mikään ei voita kasvokkaista kanssakäymistä. Lentojen verkosto nitoo maailman yhteen ja luo laajenevia sosiaalisia ja taloudellisia verkostoja, jotka työllistävät 57 miljoonaa ihmistä, joissa liikkuu 35 % maailmankaupasta ja vastaavat 2,2 biljoonasta dollarista maailman bruttokansantuotteessa”, sanoo Airbusin suunnittelujohtaja Charles Champion.

“Future by Airbus -hankkeen aikana olemme käyneet keskusteluja lentomatkailun tulevaisuudesta 192 maassa. Näiden keskusteluiden pohjalta kehitetty Airbusin konseptikone ja -matkustamo näyttävät innovaatioita, jotka vastaisivat matkustustrendeihin ja ympäristövaatimuksiin. Ihmiset ovat selvästi kiinnostuneita ilmailun kestävästä kehityksestä ja haluavat olla mukana muokkaamassa lentämisen tulevaisuutta.

  • Vastaajista 86 % uskoo polttoaineen käytön vähentämisen ja 85 % hiilidioksidipäästöjen pienentämisen olevan avainasemassa.
  • 66 % vastaajista haluaa nykyistä hiljaisempia lentokoneita ja 65 % koneita, joiden kaikki osat voi kierrättää.

Champion muistuttaa, että matkustajamäärien ja matkustuskertojen lisääntyessä myös odotukset itse lentokokemusta kohtaan kasvavat. Kartoituksessa yleisimmiksi valituksen kohteiksi nousi tuttuja ongelmia: pitkät jonot passitarkastukseen, lähtöselvityksen ja matkatavaroiden saannin hitaus, kiitoradalla odottaminen ja laskeutumisluvan odottelu lentokentän yläpuolella.

“Esimerkiksi Lontoossa ollaan huolestuneita yhä pidemmistä jonoista lentokentällä, jotka aiheuttavat matkustajille ylimääräistä harmia”, hän jatkaa. ”Tämä on merkki ongelmista, jotka vain kasvavat tulevaisuudessa elleivät alamme yhtiöt tee yhteistyötä. Tämä on erityisen tärkeää, sillä lentomatkailun on arvioitu kaksinkertaistuvan seuraavan 15 vuoden aikana.”

Yli 90 prosenttia Airbusin 2 miljardin euron tuotekehitysbudjetista käytetään koneiden ympäristöominaisuuksien parantamiseen.

Kartoitukseen on osallistunut 10 000 ihmistä 10 maassa.