Lentoyhtiö NIKI:n myynti IAG:lle joutui vastatuuleen - toinen konkurssimenettely Itävallassa

Airberlinin kaatumisen myötä tuuliajolle joutuneen NIKI Luftfahrt GmbH:n tilanne on yhä avoin. Euroopan Unioni esti yhtiön kauppaamisen Lufthansa-konsernille ja nyt myös lentoyhtiöryhmittymä IAG:n suunnittelemat kaupat saattavat olla vaarassa.

Saksalaisen tuomioistuimen mukaan Itävaltalainen Niki ei kuulu Saksan lainsäädännön piiriin vaan konkurssimenettely on läpikäytävä Itävallassa. Niki aloitti konkurssimenettelyn nyt myös Itävallassa.

NIKI:n konkurssiasioita hoitavan selvitysmies Lucas Flötherin mukaan tilanteesta on jätetty valitus tuomioistuimelle mutta nyt käynnissä on kaksi rinnakkaista konkurssimenettelyä. Niistä ensimmäinen aloitettiin joulukuussa Saksassa ja toinen nyt Itävallassa. Niiden avulla halutaan turvata solmitut kaupat IAG:n.

Itävallan Korneuburgin tuomioistuin asetti 12. tammikuutta asiaan hoitamaan selvitysmies Ulla Reischi. Hän on antanut Reutersille lausunnon, jonka mukaan on mahdollista löytää NIKI:lle myös joku muu ostaja. Hänen mukaansa aikaa voi kulua kahdesta kolmeen viikkoa. Oikeus asetti takarajaksi 14. helmikuuta 2018.

NIKI Luftfahrt GmbH:sta on määrä tulla espanjalaisen Vueling Airlinesin tytäryhtiö. Kaupan toteutuessa uuteen yhtiöön siirtyisi noin 740 työntekijää. Kauppa vaatii edelleen myös EU:n kilpailuviranomaisen hyväksynnän. Ratkaisulla on myös aikapaineita, sillä IAG on tuonut NIKI:in rahaa jo 16,5 miljoonaa euroa mutta niiden avulla toiminta ei pyöri kovin pitään.

Itävaltalaisen KSV1870:n mukaan NIKI Luftfahrt GmbH on velkaa noin 200 eri toimijalle 153 miljoonaa euroa.

Lue myös: