Lentoyhtiö NIKI:n tulevaisuus jälleen auki - IAG:n ostotarjous kaatui Itävallan konkurssimenettelyssä

Lentoyhtiöryhmittymä IAG:n ostotarjous itävaltalaisesta NIKI Luftfahrt GmbH:sta ei toteudu. Itävaltalaisyhtiölle etsitään jo kolmatta ostajaa 12. tammikuuta alkaneen toisen konkurssimenettelyn seurauksena.

IAG kertoi 29. joulukuuta 2017 ostavansa NIKI:n Saksassa tehdyn konkurssimenettelyprosessin aikana. Sitä ennen EU oli jo ilmoittanut ettei se hyväksy Lufthansan aiemmin tekemää ostotarjousta kilpailullisista syistä.

Uusi yllättävä käänne lentoyhtiön omistajavaihdoksessa tapahtui 12. tammikuuta 2018, kun Itävallassa aloitettiin toinen konkurssimenettely jo aiemmin Saksassa tehdyn lisäksi.

IAG teki uuden tarjouksen NIKI:stä Itävallan menettelyyn 19. tammikuuta mutta se hylättiin 23. tammikuuta. IAG kertoo tiedotteessaan olevansa hyvin pettynyt ettei se voi kehittää NIKI:ä ja kasvattaa sitä vahvaksi osaksi konsernia. Tarkoituksena oli tehdä NIKI:stä Vuelingin tytäryhtiö.

NIKI:lle etsitäänkin Airberlinin kaatumisen seurauksena Lufthansan ja IAG:n ostotarjousten jälkeen jo kolmatta uutta omistajaa.

Lue myös: