Lomat alkavat - ajoissa Helsinki-Vantaalle

terminaali_ja_matkustajatKesälomakausi on yksi Helsinki-Vantaan vilkkaimmista sesongeista. Tänä vuonna kesälomien viettoon on jälleen lähdössä runsaasti matkustajia. Finavia pyytää matkustajia tulemaan lentoasemalle hyvissä ajoin.

Suuria matkustajamääriä on liikkeellä läpi kesän.  Finavia pyytää matkustajia  tulemaan ajoissa Helsinki-Vantaan lentoasemalla, kun lento lähtee aamulla klo 7-10 ja iltapäivällä kello 15–18. Aikaa on hyvä varata riittävästi matkatavaroiden jättöön, turvatarkastukseen ja passintarkastukseen.

Ruuhkista tiedotetaan päiväkohtaisesti myös Helsinki-Vantaan internetsivuilla, Facebookissa ja Twitterissä.

EFHK_checkin_automaattiVaivattoman lähtöselvityksen voi tehdä kotona lentoyhtiön internetsivuilla tai lentoasemalla automaatilla. Tämän jälkeen ruumassa kuljetettavat matkatavarat, esim. matkalaukut, golfbägit ja lastenrattaat, viedään oman lentoyhtiön bag drop -tiskille.

Osa lentoyhtiöistä tarjoaa mahdollisuuden tuoda matkatavarat kentälle jo edellisenä iltana. Tarkasta oman lentoyhtiön sivuilta lähtöselvitysaika.

Ennen matkatavaroiden pakkaamista on hyvä tutustua turvasäännöksiin. Esimerkiksi yli 500 millilitran hiuslakkapullot pitää jättää kotiin, sillä niitä ei saa paloherkkyytensä vuoksi kuljettaa lentokoneessa. Nesteet kuten isot hammastahnatuubit, deodorantit, kasvovoiteet jne on muistettava pakata ruumaan menevään matkalaukkuun. Käsimatkatavaroissa kuljetettavat nestepakkaukset saavat ovat kooltaan alle 100 millilitraa.

Finavin muistilista kesälomalaisille