Lufhansa aloittaa lennot Berliinistä Helsinki-Vantaalle

LufthansaA380_noseLufthansa aloittaa päivittäiset lennot uudelta Berliinin Brandenburgin Willy Brandt -lentokentältä Helsinki-Vantaalle. Lennot alkavat kesäkuun kolmas päivä 2012, joka on myös Brandenburgin kentän avajaispäivä. Myös Tukholma saa uuden kaksi kertaa päivässä lennettävän yhteyden Berliiniin.

Lufthansan Skandinavian, Suomen ja Baltian maajohtaja Harro Julius PetersenLennot Berliinistä lähtevät kello 0650 ja saapuvat Helsinkiin 0945. Paluulento lähtee kello 10. 25 ja saapuu Berliiniin kello 1125. Aikataulut saattavat Petersenin mukaan vielä elää noin 5 minuutin muutoksin. Hinnat alkavat 49 eurosta per suunta. Asiasta Helsingissä tiedotti Lufthansan Skandinavian, Suomen ja Baltian maajohtaja Harro Julius Petersen.

Lufthansa konserni sijoittaa Brandenburgiin 35 lentokoneen laivaston, joista15 on A320-koneita. Kokonaisuudessaan Berliiniin sijoitettava Airbus-laivasto on 23 konetta sisältäen A319, A320, ja A321 koneita. Liikennöiviä yhtiöitä ovat myös Lufthansan kumppanit Germanwings, SWISS, Austrian Airlines, Brussel Airlines sekä bmi.

Uudella kentällä on varattu 9 porttia Lufthansan käyttöön sekä uusi iso 1585 nelimetrin kokoinen Business/Senators Lounge. Lentokentän avaamisen jälkeen Lufthansan verkosto käsittää Berliinistä 49 kohdetta Euroopassa, Lähi-Idässä ja Pohjois-Amerikassa.

Lufthansa vastaanottaa piakkoin myös yhdeksännen A380-koneensa, joka saa nimekseen Berlin.