Lufthansa avasi lennot Kittilään

kittila_airport_lufthansa_inaugural_flight_2Lufthansan ensilento laskeutui Kittilän uudistetulle lentoasemalle lauantaina 19. joulukuuta. Uuden viikoittaisen reittiyhteyden saamiseksi Lappiin on tehty tiivistä yhteistyötä Finavian, Visit Finlandin sekä Levin, Ylläksen ja Muonion alueen matkailutoimijoiden kesken.

Kittilän lentoasemalla oli joulun riemua ja juhlan tunnelmaa, kun Lufthansa aloitti uudet reittilennot Münchenistä Lappiin lauantaina 19. joulukuuta. Uusi suora lentoyhteys Keski-Euroopasta on upea uutinen Lapin matkailulle.

"Meillä on ilo toivottaa Lufthansa ja talvituristit tervetulleeksi taianomaiseen Lappiin. Uusi suora lentoreitti on mitä parhaimpia joululahjoja pohjoiseen, jolloin Lapin saavutettavuus paranee merkittävästi. Meille Finaviassa on tärkeää, että samalla lentoyhteydet Kittilästä maailmalle paranevat, kun käytössä ovat paitsi Helsinki-Vantaan myös Münchenin lentoaseman jatkoyhteydet", sanoo johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

kittila_airport_lufthansa_inaugural_flight"Olemme iloisia, että voimme kasvattaa läsnäoloamme Suomessa Kittilän ja Münchenin välisten lentojen avulla. Etenkin, kun München yhdistää suomalaiset matkustajamme laajaan reittiverkostoomme, jossa on yli 90 kohdetta Euroopassa ja liki 20 kohdetta Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa", sanoo Lufthansa Finlandin Country Manager Paulo Akihiko Yoshikawa.

Lufthansan avaus parantaa Kittilän lentoyhteyksiä talvikaudelle 2015–2016 aivan omaan luokkaansa. Suoralla lennolla pääsee nauttimaan joko Münchenin kaupunkielämästä tai voi matkustaa pidemmällekin. Kittilästä saapuville Lufthansan matkustajille on hyvät palvelut ja jatkoyhteydet Euroopan- ja maailmanlaajuisesti muun muassa Roomaan, Pariisiin, Kapkaupunkiin, Pekingiin, Sao Paoloon tai Mexico Cityyn.

"Reittiavaus on osoitus siitä, että Lapin matkailulla on vetovoimaa, mutta alueen matkailutoimijoiden on tehtävä houkuttelevuuden kasvattamiseksi yhä kovasti töitä. Toivomme kovasti, että uusi reitti saisi aikaan lisää positiivista virettä lentoyhtiöiden reittipäätöksiin", Sundelin sanoo.

"Lähtöaikamme Münchenistä kohti Suomen tunnetuinta ja suurinta talviurheilukeskusta on kello yhdeksältä aamulla. Se on ihanteellinen aika varsinkin matkustajille, jotka jatkavat Kittilän-lennolle Saksasta tai muilta Euroopan-kentiltä. Kittilän-lentojemme ansiosta voimme tarjota matkustajillemme tämän ensiluokkaisen talvikohteen ensimmäistä kertaa. Hiihtokeskus on oikea Eldorado talviurheilufaneille", Paulo Akihiko Yoshikawa lisää.

Lue myös: