Lufthansa lensi ensimmäisenä Euroopassa sokeripohjaisella biopolttoaineella

LH_Farnesan_tankkaus_1Lufthansa konserni jatkaa aktiivista otettaan siirtymisessä kohti vaihtoehtoisia polttoaineita. Lufthansan lento LH190 operoitiin 15. syyskuuta Frankfurtista Berliiniin käyttäen uudentyyppistä Farnesania sisältävää 10 prosenttista biopolttoaineseosta. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun sokeripohjaista biopolttoainetta käytettiin aikataulunmukaisessa liikenteessä Euroopassa.

Farnesan on sokeripohjainen biokerosiini, jonka ovat yhteistyössä kehittäneet TOTAL konserni ja Yhdysvaltalainen biotekniikan yritys Amyris, joka sai RBS-sertifikaatin (Roundtable on Sustainable Biomaterials) huhtikuussa 2014.

 Maanantainen lento oli jatkoa maakokeille, jotka tehtiin Lufthansa Technikin tiloissa Hampurissa syyskuussa 2013. Farnesan hyväksyttiin kesäkuussa 2014 seostettavaksi öljypohjaisten kerosiinien kanssa.

Lufthansa on allekirjoittanut aiesopimuksen JatroSolutions GmbH:n kanssa kehittääkseen  Jatropha-tuotannosta kaupallisesti kannattavaa. JatroSolutions GmbH on Saksan kolmanneksi suurimman energiayhtiö EnBW:n tytäryhtiö. Lufthansa auttaa aloittavaa yritystä perustamaan toimitusketjun, jolla varmistetaan raaka-aineen saatavuus biopolttoaineen valmistamiseksi.

"Varmistaaksemme biopolttoainetoimitukset, kestävästi viljellyt raaka-aineet ja kilpailukykyisen hinnan Lufthansa konserni pitää erittäin tärkeänä tunnustettuja sertifikaatteja ja kestävästi kehitettyjä raaka-aineita sekä sosiaalisia näkökohtia. Olemme saaneet JatroSolutionista osaavan kumppanin, joka jakaa arvomme ja kestävyystoiveet", sanoi Lufthansan biopolttoaineista vastaava apulaisjohtaja Joachim Buse.

Lufthansa konsernilla on oma Biofuel 2020 -strategia, jolla se sitoutuu ympäristönsuojeluun. Konserni on myös aktiivisesti mukana mm SAFUG:in (Sustainable Aviation Fuel Users Group) ja airegin (Aviation Initiative for Renewable Energy in Germany) toiminnassa luomassa tulevaisuuden mahdollisuuksia biopolttoaineelle Lufthansa konsernissa.