Lufthansa lisää lentoja - syyskuussa tarjolla jo 90% Euroopan kohteista ja 70% kaukokohteista

D-AIEC_281019Lufthansa-konserni jatkaa liikenteensä ylösajoa ja ilmoitti merkittävästä reittikohteiden lisäyksestä verkostossaan. Syyskuussa saksalaisjätti aikoo lentää lähiliikenteen kohteisiinsa jo lähes 90 prosenttisesti ja kaukolentojen osalta kohdelistalla on jo 70 prosenttia kohteista.  Myös lennonaikainen tarjoilu on jo osin palautettu normaaliksi. Kohdemäärän kasvusta huolimatta tarjolla oleva kapasiteetti on merkittävästi vähäisempää kuin ennen koronaviruspandemiaa.

Lufthansa-konsernin lentoyhtiöt Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlinens ja Eurowings laajentavat tarjontaansa merkittävästi lähiviikkojen ja kuukausien aikana sekä lähi- että kaukolikenteessä. Tarjontaan otetaan mahdollisimman paljon kohteita normaalista reittiverkostosta.

Esimerkiksi Lufthansa-konserni nostaa syyskuun 2020, jolloin se tarjoaa lentoja jo 90 prosenttiin sen normaaleista lähiliikenteen kohteista ja 70 prosenttiin kaukokohteista. Toimillaan yhtiö pyrkii tarjoamaan syksyn ja talven lomasuunnitelmiin vaihtoehtoja maailmanlaajuisesti kaikkien konsernin liikenteen solmukohtien kautta.

Syksyllä yksin Lufthansa lentää jo yli 100 kertaa viikossa Frankfurtin ja Münhenin kautta kohteisiin Pohjois-Amerikassa. Aasiaan on suunnitteilla noin 90 viikkovuoroa, Lähi-itään 20 ja Afrikkaankin yli 25. Afrikassa liikenneohjelmaan palautuvat lennot Windhoekiin ja Nairobiin. Lähi-idässä puolestaan Beirut ja Riad. Pohjois-Amerikan tarjonta kasvaa Houstonilla, Bostonilla ja Vancouverilla. Aasiassa avataan lennot Hongkongiin ja Singaporeen.

Austrian_tailLähiliikenteen osalta Lufhtansa tarjoaa syksyllä verkostossaan jo 1800 viikkovuoroa. Tarjolle tulee 102 kohdetta Frankfurtista ja 88 kohdetta Münchenistä. Kohteiden listalla on mm. Malaga, Alicante, Valencia, Napoli. Rhodos, Palermo, Faro, Madeira, Olbia, Dubrovnik, Reykjavik.

Austrian Airlines lentää heinäkuusta lähtien kaukolentoja normaalisti ensikerran sitten maaliskuun 2020 puolivälin. Kohteina ovat Bangkok, Chicago, New Yorkin Newark ja Washington jopa kolmella viikkovuorolla. Euroopan verkostossa lisälentoja tulee eri reiteille heinäkuusta lähtien.

Swiss_to_2Swiss aikoo palauttaa kohteistaan verkostoonsa syksyyn mennessä noin 85 prosenttia. Kapasiteettia on tarjolla kuitenkin vain kolmannes normaalista pandemiaa edeltävästä ajasta. Pääsosin kohteet ovat Euroopassa, mutta luvassa on myös kaukoreittejä.

 Eurowings puolestaan kasvattaa liikematkustajien ja vapaa-ajanmatkustajien kohdetarjontaa 80 prosenttiin normaalista jo kesän aikana. Yhtiö koko kapasiteetista tulee käyttöön 30-40 prosenttia jo heinäkuussa. Lennot lähtevät pääosin Düsseldorfista, Hampurista, Stuttgartista ja Kölnistä.

Brussels_Airlines_tailBrussels Airlines käynnistää lento-operaatiot 15. kesäkuuta ja kasvattaa tarjontaa kysynnän mukaan. Toistaiseksi luvassa on vain Euroopaan 30 prosenttia normaalista kesäkapasiteetista ja kaukolentojen osalta 40 prosenttia. Elokuun loppuun mennessä kohdemäärä kasvaa 59:ään. Tuolloin tarjolla on 45 kohteeseen 240 viikkovuoroa eli noin 30 prosenttia normaalista kapasiteetista Euroopan liikenteessä. Kaukolentojen osalta liikenneohjelmassa on 17 Afrikan kohteesta 13 sekä lennot New Yorkiin.

Kesäkuun 8. lähtien kaikilla Lufthansan ja Eurowingsin lennoilla tulee käyttää suu-nenäsuojaa koko lennon ajan. Yhtiöt ovat myös muuttaneen kuljetusehtojaan tältä osin. Suu-nenäsuojan käyttöä suositellaan myös lentoasemalla kulkemisen ajaksi.

Kesäkuun 1. lähtien Lufthansa on tarjonnut asiakkailleen desinfiointiliinoja ennen lentoa. Lähiliikenteen lennoilla business-luokassa on palautettu juoma- ja ruokatarjoilu ja kaukolennoilla asiakkaat saavat kaikissa luokissa normaalin valikoiman.