Lufthansan hallitus torppasi Finnairin cateringin oston LSG Sky Chefsille

Finnairin catering-toimintoja ei sittenkään myydä LSG Sky Chefsille, vaikka yhtiöt allekirjoittivat aiesopimuksen kaupasta 12. maaliskuuta 2012. Yrityskaupan toteutumisen edellytyksenä oli Lufthansan hallituksen hyväksyntä. Sen odotettiin toteutuvan vuoden 2012 ensimmäisen puoliskon loppuun mennessä. Lufthansan hallitus ei kuitenkaan hyväksynyt yritysostosuunnitelmaa yhtiön investointikiellon vuoksi.

"LSG Sky Chefs on kertonut meille, että Lufthansan hallitus ei yhtiön investointikiellon vuoksi hyväksynyt catering-toimintojemme ostoa”, sanoo Finnairin asiakaspalvelusta vastaava johtaja Anssi Komulainen.

"Tämä on luonnollisesti pettymys sekä meille että LSG:lle, sillä olimme tehneet paljon töitä molempia hyödyttävän yhteistyön eteen. Keskitymme nyt parantamaan Finnairin catering-toimintojen tuottavuutta”, Komulainen jatkaa.

”Uskomme, että voimme tehdä paljon saavuttaaksemme paremman kannattavuuden ja parantaaksemme asiakaskokemusta. Samalla jatkamme vaihtoehtoisten järjestelyjen arviointia.”

Finnair on LSG Sky Chefsin asiakas useilla Suomen ulkopuolisilla lentokentillä ja tämä asiakassuhde jatkuu.

Vuonna 2011 Finnairin catering-liiketoiminnan liikevaihto oli noin 80 miljoonaa euroa. Finnairin kustannussäästöohjelman tavoitteena on vähentää Finnairin vuosittaisia kustannuksia 140 miljoonalla eurolla vuoteen 2014 mennessä. Tämän päivän uutinen ei muuta yhtiön ilmoittamaa kustannussäästötavoitetta tai sen aikataulua.