Lufthansan lentäjälakko saa jälleen jatkoa - kaukolennot ja rahtiliikenne lakon piiriin

Lufthansa_A380_noseLufthansan ja sen lentäjiä edustavan Vereinigung Cockpitin (VC) lakko laajenee koskemaan kaukolentoja sekä rahtiliikennettä torstaina 19. maaliskuuta. Tänään keskiviikkona lakko koskee lähiliikennettä ja johti myös Suomen lentojen perumiseen.

Lentäjäliitto pyrkii laajenevalla lakollaan painostamaan työnantajan takaisin neuvottelupöytään sekä suhtautumaan asiaan todellisin aikein löytää sopu pitkään kiistaan.

Torstaina 19. maaliskuuta lakko koskettaa Lufhtansa kaukolentoja sekä Lufthansa Cargon rahtilentoja. Työnseisaus alkaa torstaina kello 00.01 ja päättyy seuraavana yönä kello 23.59.

Tytäryhtiöt Swiss ja Austrian Airlines sen sijaan lentävät kaukolentonsa normaalisti. Myös Germanwings ja Eurowings operoivat lentonsa. Lufthansa pyrkiikin operoimaan suurimman osan noin 3000 päivittäisestä lennostaan normaalisti lakosta huolimatta.

Lufthansan lähiliikennettä keskiviiikkona 18. maaliskuuta koskeva vuorokauden mittainen lakko on ohi torstaina. Tuolloin lähiliikenne operoidaan suurimmaksi osaksi normaalisti. Keskiviikon lakko kuitenkin perui odotetusti Lufthansan lennot Münchenistä ja Frankfurtista Helsinki-Vantaalle.

Lentäjäliitto pyrkii lakoillaan pitämään kiinni eläke-eduistaan sekä pitämään myös tulevat lentäjät niiden piirissä. Raskaan ja kuormittamaan työn tekijöille halutaan tarjota edelleen mahdollisuus jäädä eläkkeelle hieman aiemmin.

Lufthansa pyrkii nostamaan eläkeikää 55 ikävuodesta vaiheittain 58 ja 60 ikävuoteen. Yhtiö ei halua tulevia vuoden 2014 tammikuun jälkeen palkattuja lentäjiä lainkaan varhaiseläkkeen piiriin.

Työnantajan mukaan lentäjäliiton toimet ovat ylimitoitettuja, sillä 5400 lentäjän etuja ajetaan sen mukaan yli 120 000 työntekijän kustannuksella. Kaikkiaan lakkoilut ovat maksaneet Lufthansalle edellisvuoden aikana noin 232 miljoonaa euroa.

Lista Lufthansan lakon aikana perumista lennoissa

Lue myös: