Maailman lyhimmällä 47 sekunnin mittaisella lentoreitillä jo miljoona matkustajaa

Maailman lyhimmällä aikataulunmukaisella lentoreitillä Orkneysaarten Papa Westraysta Westraylle on kulkenut jo miljoona matkustajaa. Loganairin Orkney Inter-Isles Air Service on yhdistänyt seitsemän saarta jo vuodesta 1967 lähtien.

Maailman lyhimmän aikataulunmukaisen lentoreitin pituus Westraysta Papa Westrayhin on vain noin 2,8 kilometrin mittainen. Virallinen lentoaika tällä reitillä on vain kaksi minuuttia mutta suotuisilla tuulilla se kestää vain 47 sekuntia. Reitti on tunnustettu maailman lyhimmäksi mm. Guinnesin ennätysluetteloissa.

Loganair on operoinut reittiä jo 49 vuoden ajan. Nykyisin reittiä lennetään kahdeksanpaikkaisella Britten Norman Islander -koneella. Saarihyppelyreitin muut kohteet ovat Eday, Stronsay, Sanday ja North Ronaldsay sekä pääkenttä Kirkwall.

Reitillä ylitettiin miljoonan matkustajan raja 1. marraskuuta. Juhlittu matkustaja Anne Rendall  tunnetaan lentävänä pankkiirina. Hän työskentelee Royal Bank Scotlandille ja on matkustanut saarten välillä jo yli 10 000 kertaa.

Rendallin matkat vievät hänet Sandayhin, Westrayhin, Stronsayhin, Papa Westrayhin ja North Ronaldsayhin. Hän avaa niissä vuoronperään pankkikonttorin ja palvelee niissä aina 40-50 asiakasta vierailunsa aikana.

Kyseinen reitti on verkostomme jalokivi ja se tunnetaan ympäri maailman. Huomiostaan huolimatta reitti on elintärkeä Orkneyn saarten asukkaille yhdistäen yksittäiset saaret toimivalla lentoyhteydellä", sanoi Loganairin johtaja Jonathan Hinkles.

Skotlannille kuuluvat Orkneysaaret sijaitsevat Ison-Britannian saaren pohjoispuolella.