Norwegianin matkustajat lahjoittivat UNICEF:lle yli puoli miljoonaa Norjan kruunua

Bjorn-Kjos-and-Bernt-Apeland-in-BanguiNorwegianin matkustajat ovat lahjoittaneet yli puoli miljoonaa Norjan kruunua (yli 55 000 euroa) UNICEFin maailmalaajuiselle lasten hyväksi tehtävälle työlle. Lahjoitukset lentolippuja ostettaessa nettivarauksen yhteydessä.

Kaikkiaan Norwegianin asiakkaat ovat lahjoittaneet 525 107 Norjan kruunua viimeisen kuuden viikon aikana uuden kesäkuussa 2015 käyttöönotetun Amadeuksen internetpohjaisen lahjoitustoiminnon avulla.

"Haluan kiittää kaikkia upeita matkustajiamme heidän kesän aikana osoittamastaan anteliaisuudestaan. Yli puolen miljoonan Norjan kruunun kokonaislahjoitus osoittaa, että kun moni lahjoittaa pienen summan, kasvaa se yhteenlaskettuna suureksi summaksi. Lahjoitus merkitsee, että yhä useampi lapsi saa tulevaisuuden, jonka hän ansaitsee", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

"Tämä osoittaa, että Norwegianin asiakkaat haluavat olla mukana tarjoamassa paremman maailman lapsille. Tämä osoittaa myös sen, että on helpompaa tukea, kun lahjoittaminen on tehty helpoksi aivan kuten Norwegian ja Amadeus ovat nyt tehneet", sanoo Norjan UNICEFin pääsihteeri Bernt G. Apeland.

Lahjoituksen UNICEFin työlle maailman lasten hyväksi voi tehdä klikkauksella nettivarauksen lopuksi. Lahjoitustoiminnon avulla voi lahjoittaa 3, 5, 10 tai 15 euroa.

Kolme euroa riittää hyttysverkkoon, joka suojaa vastasyntyneitä malarialta ja viidellä eurolla UNICEF voi rokottaa 37 lasta poliota vastaan. Kymmenellä eurolla 27 oppilaan luokka saa koulukirjat ja 15 euroa riittää 42 ravitsemuspakettiin, joilla aliravittu lapsi saa kahden viikon hoidon.

Norwegian ja UNICEF ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2007 lähtien varainkeruukampanjoiden ja matka-avun muodossa. Yhteistyön kautta Norwegian on muun muassa lennättänyt hätäapua Keski-Afrikan tasavaltaan

Lue myös: