Malmin lentoaseman Gate 1 -ravintolan brunssi lehtiäänestyksen ylivoimainen ykkönen

gate1_malmiHelsingin Uutiset, Vantaan Sanomat ja Espoossa ilmestyvä Länsiväylä järjestivät äänestyksen pääkaupunkiseudun parhaasta brunssista. Ylivoimainen voittaja oli Malmin lentoaseman Gate 1 -ravintola. Se ei edes ollut lehtien alkuperäisellä listalla, vaan nousi mukaan kisaan lukijoiden ehdottamana.

Alunperin valittavana oli 23 ravintolaa ja kahvilaa pääkaupunkiseudulta. Lisäksi myös omia ehdotuksia sai tehdä. Niitä tulikin 28 kappaletta, mukana myös Malmin Gate 1.

Äänestyksessä voiton vei täysin ylivoimaisesti Gate 1. Toiseksi sijoittui Oiva ja kolmanneksi OmNam.

Voittajaa lehtien lukijat kehuivat mm. seuraavasti: "Lyömätön miljöö, nähtävää lapsille ja aikuisille, oivat tarjoomukset". Gate 1 sai helsinkiläisten ohella ääniä myös espoolaisilta ja vantaalaisilta.

Brunssi Helsinki-Malmin lentoaseman historiallisessa ympäristössä on jo ennen voittoakin ollut niin suosittu, että kaikki eivät ole viime aikoima edes mahtuneet sisään. Pöytävaraus onkin siis suositeltava. Lisää istumapaikkoja on myös luvassa.

Helsinki-Malmilla on koko sen olemassa olon ajan toiminut ravintola. Ennen nykyistä yrittäjää tiloissa toimi pari vuotta Finavia Oyj:n Kaupallisen Liiketoiminnan konseptoitu Hello Cafe.

Sitä ennen pitkään toiminut Hopealintu lopetti syksyllä 2010. Historian varrella ravintolan nimi on ollut myös Sinisiipi. +TT+

Gate 1 tarjoaa brunssia lauantaina ja sunnuntaina kello 11 - 14. Hinta on 10 euroa / henkilö. Gate 1 toimii myös Suomen Ilmailumuseolla Vantaalla ja Räyskälän lentokeskuksessa Lopella.

Brunssi on aamupäivällä syötävästä runsaan aamiaisen ja lounaan yhdistelmästä tai välimuodosta käytetty nimitys (engl. brunch = breakfast + lunch).

Juttu brunssiäänestyksestä Helsingin Uutisten näköislehdessä (sivu 16).

Lue myös aiempia Lentoposti.fi -juttuja aiheesta: