Mies käsirautoihin Helsinki-Vantaalla - uhkaili jopa rajavartijoiden perheitä

Raja_logo_2(päivittynyt 17.12. klo 20.30) Keski-ikäisen espoolaismiehen pääsy lennolle evättiin myöhästymisen ja vahvan päihtymyksen vuoksi lauantaina aamulla Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Tapaus johti matkustajan pidättämiseen ja syytteeseen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Jostain syystä mies palasi rajatarkastuspisteelle. Hänen käyttäytymisensä oli sekavaa, joten rajavartijat yrittivät tarkistaa miehen henkilöllisyyden ja millä asialla hän liikkui. Mies kieltäytyi esittämästä matkustusasiakirjoja ja yritti poistua paikalta.

Rajavartijoiden ottaessa hänet kiinni henkilöllisyyden selvittämiseksi mies tarrautui yhteen rajavartijaan ja harasi voimakkaasti vastaan. Itä-Uudenmaan poliisin mukaan matkustajalle jouduttiin laittamaan käsiraudat.

Hän myös uhkaili sanallisesti sekä rajavartijoita että heidän perheitään. Henkilö uhkasi rajavartiomiehiä ampumisella ja uhkasi myrkyttää heidän perheenjäsenensä poloniumin 210-isotoopilla. Poliisi on kirjannut tapauksesta rikosilmoituksen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.T.T. MH

Päivitys 17.12 kello 20.30: tarkennettu matkustajan esittämiä uhkauksia ja poliisin toimia.