Ministeri Lintilä: Omistajaohjauksen ja Finnairin selvitykset toimitusjohtajan lisäeläkepäätöksestä ristiriitaiset

A321ER_10Valtion omistajaohjauksesta vastaava elinkeinoministeri Mika Lintilä pitää omistajaohjausosastolta ja Finnairin hallitukselta saamiaan tietoja ristiriitaisina. Lintilä pyysi ja sai lisätietoja Finnairin toimitusjohtajan lisäeläkepäätöksestä. Nyt Lintilä aikoo järjestää asiasta yhteispalaverin osapuolten välille.

Finnair kertoo tehneensä toimitusjohtaja Pekka Vauramon lisäeläkkeestä avoimesti ja informoineensa siitä pääomistajaa eli Suomen valtiota. YLE kertoo, että Finnair vastasi omistajaohjauksesta vastaavan elinkeinoministeri Mika Lintilän tiedusteluun.

Mika_Lintila_valtioneuvosto"Saatuani selvitykset omistajaohjausosastolta ja Finnairin hallitukselta Finnairin pääjohtajan lisäeläkepäätöksen vaiheista, joudun toteamaan, että ne ovat keskenään ristiriitaiset", kertoo ministeri Lintilä tiedotteessaan.

"Siksi olen päättänyt kutsua koolle yhteisen palaverin, jossa tämä asia käydään läpi Finnairin hallituksen puheenjohtajan Jouko Karvisen, omistajaohjausosaston päällikön Eero Heliövaaran ja Finnairin palkitsemislautakunnan puheenjohtajan Jussi Itävuoren kanssa. Palaveri pidetään osapuolille sopivana aikana, kuitenkin niin nopeasti kuin mahdollista", jatkaa Lintilä.

Vuonna 2016 tehty lisäeläkepalkkio nousi jälleen pinnalle, kun HS kirjoitti aiheesta 3. elokuuta 2017. Asian nosti ensimmäisenä esiin Suomen Kuvalehti jo helmikuussa 2017.

YLE: Finnair vastasi toimitusjohtajansa lisäeläkkeestä ministerille: Valtio ei vastustanut esitystä

Lue myös: