Monarch Airlines konkurssiin - kaikki lennot peruttu

MONARCH-orderBrittiläinen Monarch Airlines on lopettanut lipunmyynnin lennoilleen 2. lokakuuta ja yhtiö on perunut kaikki lentonsa konkurssiin ajautumisen seurauksena. Monarch on yksi vanhimmista brittiläisistä lentoyhtiöistä.

Monarchin mukaan Monarch Airlines Ltd, Monarch Holidays Ltd (ATOL Number 2275), First Aviation Ltd (ATOL Number 4888), Avro Ltd (ATOL Number 1939) ja Somewhere2stay Ltd ovat lopettaneet toimintansa ja kaikki operaatiot on peruttu 2. lokakuuta alkaen.

Monarchin konkurssimenettelyä vetää KPMG, jonka mukaan Monarch Aircraft Engineering Limited jatkaa toimintaansa normaalisti. Lentoyhtiön AOC on peruttu.

"Kasvaneet kustannuspaineet ja kilpailtu markkinatilanne Euroopan lähiliikenteessä ovat johtaneet Monarch-konsernissa tappiohin. Näiden seurauksena KPMG alkoi hoitaa yhtiön asioita tänä aamuna", kommentoi KPMG:n Blair Nimmo.

Yhtiön kautta eri kohteissa on yli 110 000 matkustajaa. Britanninan hallitus onkin pyytänyt ilmailuviranomaista koordinoimaan tarvittavia lentoja Monarchin asiakkaille. Järjestely koskee asiakkaita joiden oli määrä palata takaisin Brittein saarille 15. lokakuuta mennessä. Monarchin tilauskirjassa on tulevia varauksia jopa 300 000 matkaan.

Englannin ilmailuviranomaisen mukaan kyseessä on saarivaltakunnan suurin lentoyhtiön kaatuminen. Monarch on maan viidenneksi suurin lentoyhtiö. Viranomainen kertoo turvaavansa 30 lentokoneen operaatiot kuljettaakseen 110 000 matkutajaa kotiin ilman lisäkustannuksia.

"Seuraavan 48 tunnin aikana keskitymme yhteistyössä ilmailuviranomaisen kanssa mahdollistamaan toiminnan, jotta voimme turvata kaikkien 110 000 matkustajan kotiinpaluun" , jatkaa KPMG:n Nimmo.

Lontoon Lutonissa pääkonttoriaan pitävällä Monarch Airlines operoi viidestä hubista Englannissa erityisesti lomakohteisiin Välimerelle ja Kanarian saarille sekä hiihtokohteisiin. Yhtiö on lentänyt chartereita myös Suomen Lappiin. Monarchin oli määrä aloittaa talvikaudella 2017/2018 lennot Lontoosta ja Manchesterista Kittilään.

Vuonna 1968 perustettu Monarch kuljetti vuonna 2015 yli 5,7 miljoonaa matkustajaa lähes 40 koneen laivastolla. Yhtiön palveluksessa on noin 2100 työntekijää. Monarchin oli määrä vastaanottaa ensimmäiset uudet Boeing 737 MAX -koneet vuoden 2018 aikana.

Päivitys 0840: Lisätty tieto KPMG:stä.

Lue myös: